Kayseri'nın Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 günden bu yana tedavi görürken şehit olan teknisyen yardımcısı 25 yaşındaki İsmail Sakın, Yozgat'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, emniyet mensupları, askeri yetkililer, şehidin eşi Dilek, 2 yaşındaki oğlu Abidin, 2 evlilik yapan baba annesi Mühide Karaca, ile annesi Hamide Arlanselçuk ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şehit torununun cenazesine katılan babaanne Mühide Karaca ağıtlar yakarak polislere seslenirken, "Beni öldürün, vurun burada, torunum İsmail'in yanına gömün" diye haykırdı.

Cenazede şehidin eşi ve annesi de güçlükle ayakta dururkan gözyaşına boğuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra kısa konuşma yapan Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, "Hain bir saldırı sonucu ağır yaralanan ismail kardeşimiz tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetmiştir. İsmail kardeşimiz, 3 nesildir yetim büyüyen bir aileden geliyor. Şimdi de İsmail'in çocukları, babaları ile aynı kaderi paylaşıyorlar ve yetim kaldılar. O hainler inlerinde rahat edemeyecekler" dedi.

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra helallik istenen şehit teknisyen İsmail Sakın'ın cenazesi, Yozgat Şehitliği'nde toprağa verildi.