Pınarbaşıa İlçesi'nde 25 Mayıs’ta düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve geçirdiği beyin ameliyatı sonrası ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken bu sabah şehit olan sivil memur İsmail Sakın’ın cenazesi, memleketi Yozgat’a uğurlandı. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, 12'nci Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, kentteki yöneticiler ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende, ölüm haberini alınca bayıldığı için verilen serumun flasteri kolunda duran anne Hamide, ay- yıldızlı bayrağa sarılı oğlu İsmail’in tabutunu gözyaşlarıyla izledi. Şehidin, 4 aylık hamile eşi Dilek ve 2 yaşındaki oğlu Abidin Görkem’in, Yozgat’ta yapılacak törene götürüldükleri belirlendi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Pınarbaşı İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan 25 yaşındaki sivil memur İsmail Sakın’ın silahsız olduğuna vurgu yaparak, "Şehidimizi cennete uğurluyoruz. Terör, ülkemizde uzun süredir devam ediyor. Bu eli kanlı teröristlere hoşgörü ile bakan çevreleri buradan kınıyorum. Bu şehidimizin elinde ve belinde silahı bile yoktu. Tek suçu, o sırada Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunmasıydı" dedi. Tören sırasında Vali Mevlüt Bilici ve protokol mensupları anne Hamide’ye başsağlığı diledi.

İsmail Sakın’ın 10 Temmuz 2006 tarihinde Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen yardımcısı olarak göreve başladığı 13 Ocak-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Batman’da askerliğini yaptıktan sonra 14 Nisan’da göreve döndüğü belirlendi. Askerden geleli 40 gün sonra bombalı saldırıda ağır yaralanan İsmail Sakın’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, saygı duruşu ve okunan dua ardından, meslektaşlarının omuzlarında ambulansa konularak, memleketi Yozgat’a gönderildi.

Oktay ENSARİ-Demet ÖZTÜRK-Vedat DOĞAN/KAYSERİ,



OE,DÖ,VD(OE/İD)