Pınarbaşı İlçesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü ve lojman binasında geçen 25 Mayıs’ta yapılan canlı bomba saldırısında ağır yaralanan ve ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak beyin ameliyatı olan evli ve 1 yaşındaki Abidin adında oğlu bulunan İsmail Sakın, 20 gündür Beyin Cerrahi Servisi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyordu. Sakın’ın 4 aylık hamile eşi Dilek Sakın ve yakınları umutla sağlığına kavuşmasını bekliyordu.

BAŞHEKİM: KURTARAMADIK

Erciyes Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof.Dr. Kudret Doğru, sivil memur İsmail Sakın’ın bombalı saldırı sırasında başına isabet eden demir parçası yüzünden beyninde önemli hasar oluştuğunu ve o nedenle yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, ’’Sivil memur İsmail Sakın’ı ne yazık ki saat 09.00 sıralarında kaybettik. Hastanemizdeki öğretim üyeleri ve ameliyat ekibinin tüm çabalarına karşın durumunda düzelme olmadı’’ dedi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da üzüntülerinin sonsuz olduğunu belirterek, ’’Türk milletinin ve teşkilatımızın başı sağ olsun. Pınarbaşındaki olayda ikinci şehidimizi verdik’’ diye konuştu. Aydın, şehit sivil memur için tören düzenleneceğini ve memleketi Yozfat'ın Yenifakılı İlçesi'ne bağlı Fakıbeyli Köyü'nde oprağa verileceğini sözlerine ekledi.

İsmail Sakın’ın Gevher Nesibe Hastanesi'nde şehit olduğunu öğrenenince fenalaşan annesi 45 yaşındaki Hamide Sakın da tedavi altına alındı.

YETİŞTİRME YURDUNDA BÜYÜDÜ

İsmail Sakın’ın babasının ölmesi ve annesinin başkasıyla evlenmesi nedeniyle 4 yaşında devlet korumasına alınarak yetiştirme yurdunda büyümüştü. Yozgat’ın Yenifakılı İlçesine bağlı Fakıbeyli nüfusuna kayıtlı İsmail Sakın askerlik dönüşü, 2006 yılında yardımcı teknisyen olarak Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlamıştı.

OLAY NASIL OLDU

Pınarbaşı İlçesi'nde 25 Mayıs cuma günü saat 09.45'de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne patlayıcı yüklü otomobille 2 PKK teröristin düzenlediği intihar saldırısında polis memuru Ahmet Geben şehit olmuş, 7'si polis 17 kişi yaralanmıştı. İntihar saldırısını gerekleştiren teröristler infilak ettirdikleri araç içinde ölmüştü. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli teknisyen İsmail Sakın, geçirdiği beyin ameliyatı sonrası yoğun bakım servisinde tutuluyordu.



OE,VD(OE/AAA)