Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik bombalı eylemde polis memuru Ahmet Geben şehit oldu, sivil memur İsmail Sakın ile birlikte aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi yaralandı. Eylemi gerçekleştiren 2  terörist de öldü. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen özel ekipler ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nden PKK’lı teröristleri Suriye’den geldikten sonra alıp A.Ç.’nin bağevine götüren ve bombaların burada yapılmasını sağladıkları öne sürülen Mahmut Denktaş ve ağabeyi Muhittin Denktaş ile bağevi sahibi Ali Çevik ile, töröristlerin saldırıda kullandığı 06 E 1819 plakalı otomobilin Gaziantep’deki satışından dolayı gözaltına alınan Necdet Öztürk ile Salih Araç, Kayseri'de 2 gün süren sorguları ardından , bu sabah erken saatlerde Ankara'ya gönderildi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, olaydan sonra Gaziantep ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte sürdürdüğü soruşturma sonucu Kayseri'ye getirilen 5 şüphelinin  ifadelerinin alındığını ve terör örgütü adına eyleme katıldıklarını itiraf ettiklerini belirtti. Emniyet Müdürü Aydın,olay yerinin Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesiolmasına karşın, ilçe Cumhuriyet Savcılığı yerine 5 şüphelinin yargılamasının terör kapsamına girdiği için Ankara Özel Yetkili  Mahkemesine gönderildiğini bildirdi.

Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan tüm parçaların ve teröristlere ait ceset parçalarının incelemesi de Ankara Kriminal Laboratuvarında devam ediyor.



OE(OE/İD)