Pınarbaşı İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 7'si polis 17 kişinin yaralandığı PKK'nın intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ederken ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin infilak ettirdikleri bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkli otomobilde suikast silahları, susturucu takılı tabanca, uzun namlulu silahların bulunduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin önce 1'i kadın 3 kişi oldukları değerlendirilirken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü teröristlerin sayısını 2 olduğunu ve patlamada parçalanarak öldüklerini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Pınarbaşı İlçesi'ne gelen 4 ayrı ekip, olay yerinde ve başta saldırıda kullanılan otomobil ile çevrede zarar gören araçlarda incelemeyi sürdürüyor.

EMNİYET AÇIKLAMASI

Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasında, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde dün saat 09.10'da trafik kontrolünden kaçan otomobilin saat 09.50 sıralarında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istendiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Durdurulmak istenen araç içerisinden açılan ateşe karşılık veren polis memuru Ahmet Geben çatışma sonucu şehit olmuş, akabinde araç içerisinden bir el bombası atılmış ve bomba yüklü araç patlatılmıştır. Olay sonrası 1 komiser yardımcısı, 6 polis memuru, 2 teknisyen yardımcısı durumu ağır olmak üzere, 3 polis eşi ve çocukları ile 5 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış, saldırı esnasında araç içinde bulunan ve terör örgütü mensubu oldukları değerlendirilen 2 şahıs da ölmüştür. Patlama neticesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanları ile çevrede bulunan işyerlerinde ve araçlarda hasar meydana gelmiştir."

GÖZALTINDAKİ 2 KİŞİ KAYSERİ'YE GÖNDERİLDİ

Saldırıyla ilgili yapılan ilk inceleme sonucu olayda kullanılan otomobilin satışının Gaziantep'te yapıldığı ortaya çıktı. Satış işlemlerinin yapıldığı Gaziantep 9'uncu Noteri'nin güvenlik kameraları incelemeye alındı. Görüntülerde yapılan inceleme sonunda otomobilin satışında aracı alan oto galericisi Nejdet Ö. ve otomobili satan Erkan Ö. gözaltına alındı. 2 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada işlemleri yapılan 2 şüpheli, olayla ilgili sorgulanmak üzere Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Gaziantep polisi, otomobile bombanın Gaziantep'te yüklendiği yönündeki iddiaları da araştırıyor.

YARALI SİVİL MEMURU HALA KOMADA

Öte yandan, Pınarbaşı ilçesinde teröristlerin giriştiği hain saldırı sonrası ağır yaralanan ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde beyin ameliyatı geçirdikten sonra uyutulan 25 yaşındaki sivil memur İsmail Sakın’ın durumunun ciddiyetini koruduğu ve komadan çıkamadığı belirlendi. ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, şöyle dedi:

"Pınarbaşı ilçesindeki terör saldırısı sırasında ağır yaralanan ve beyin ameliyatı geçirdikten sonra sürekli uyutulan İsmail Sakın’ın durumu çok kritik. Şu anda yoğun bakım servisinde makineye bağlı olarak yaşamını sürdürüyor."

BAKAN: 40- 50 KİLOLUK PATLAYICI

Saldırıyla ilgili Ak Parti il binasında basın toplantısı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bazı bilgiler verdi. Bakan Yıldız, saldırılar karşısında birlik ve beraberliğin daha da pekişeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürümüz ve Valimiz saldırıda kullanılan patlayıcının 40- 50 kilo ağırlığında olduğunun değerlendirildiğini belirtti. Bu patlayıcının Ankara Kumrular'daki olaydan daha büyük bir etkiye sahip olduğunu düşünüyoruz. Patlayıcının cinsi henüz tespit edilemedi. Teröristler bombayı zor durumda kaldıkları için Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nde patlatmıştır. İstihbarat birimlerimiz değişik değerlendirmeler yapmaktadır. Ölen teröristlerin suikast timi ve canlı bomba olduğu üzerinde duruluyor."