Bugün, Gaziantep’ten çalıntı olduğu ve Kayseri yönüne geldiği bildirilen 63 LZ 855 plakalı otomobil takibe alındı. Gri renkli otomobil, Kayseri- Malatya Karayolu, Mimarsinan kavşağında polis kontrolüne takıldı ancak, ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçtı. Malatya yönüne giden otomobille ilgili Pınarbaşı ilçesi polis ve jandarma ekiplerine bilgi verildi. İlçe girişinde güvenlik güçlerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan biri kadın 2 kişi, otomobili terk ederek bu kez yaya olarak kaçmaya çalıştı. Kaynar mevkinde polis ve jandarmaya ateş açan şüphelilere aynı şekilde karşılık verildi. Çatışmanın ardından çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirlenen 2 kişi, yaralı olarak yakalandı.

Şüphelilerin üstünden ruhsatsız tabanca çıktı. Kadının hafif şekilde yaralandığı, erkek şüphelinin ise ayakta tedavi edildiği, belirtildi. Adları açıklanmayan 2 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Pınarbaşı ilçesinde 25 Mayıs’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanlarının bulunduğu binaya teröristlerce saldırı düzenlenmiş, patlamada 1 polis memuru ile 1 sivil memur yaşamını yitirmiş, çok sayıda polis ve ailesi de yaralanmıştı.



MÖ(OE/COŞ)