CHP'Lİ TANRIKULU : DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA BİZ DEVAM EDECEĞİZ.


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen dava öncesinde duruşmayı izlemek için adliyeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, “Biz yargıya yargıçlara adalet dağıtsınlar, diye yetki verdik. Ama onlar zulüm dağıtıyorlar. Onlardan bir tanesi de Pınar Selek davası. İyi ki bu dava var. Çünkü yıllardır Türkiye’nin her yerinde özel yetkili mahkemelerde bu yargı ve yargıçlar insanlarımıza, yurttaşlarımıza zulüm dağıttı ve dağıtmaya devam ediyorlar. Bu dava da onların sahikasından bir tanesi. O nedenle buradayız. Dayanışma içinde olmaya biz devam edeceğiz" diye konuştu.


SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADLİYEDE


Aralarında sanatçılar, Avrupa İnsan Hakları Federasyonu’na bağlı avukatlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu grup adına yapılan basın açıklamasını tiyatro sanatçısı Deniz Türkali okudu.


"PINAR SELEK'İN ELİNİ TUTMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"


Açıklamada şu satırlara yer verildi:


“Bugün bir kez daha mahkeme kapılarındayız. Aradan geçen zamanda Beşiktaş Mahkemesi’nden Çağlayan Adalet Sarayı’na terfi ettik ama hukuk yoluyla işlenen zulümde zerre gerileme olmadı. Biz de Pınar Selek’e tanık olmaktan, bu bitmek bilmeyen adaletsizliğe direnmeye evrildik. Adaleti onun şahsında hepimiz için istedik. Başka türlü bu ülkede nasıl hiçbir şey olmamış gibi yaşanabilir bilemedik. Tanık olmak sorumluluktur. Gereği yerine gelmezse suç ortaklığına dönüşür. İnfialimiz bundan. Göz göre göre yaşatılan bu hukuk cinayetinin, bu insanlık aybının utancına katlanamayışımızdan. Pınar Selek’in elini tutmaktan gurur duyuyoruz. O eli hiç bırakmayacağız. Ta ki hep birlikte bu ülkenin sokaklarında onun özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar."


DURUŞMAYI,  YABANCI GAZETECİLER DE İZLİYOR


Çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin takip ettiği dava saat 14:00’de başladı. Mısır Çarşısında 7 kişinin ölümü 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verdiği son beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi de 22 Kasım'daki duruşmada, beraat kararını geri çekti. Yedek hakimle görülen duruşmada, mahkeme heyeti, beraat kararında direnmekten vazgeçildiğini açıkladı. Bu kararla Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk için bir kez daha yargı yolu açıldı.


EA (MK) (FOTOĞRAF)