Mekke'den getirilen zemzem sularını satışa sunan Hasan Çay, taleplerin Ramazan'da patlama yaptığını belirterek şunları söyledi:

''Mekke'den büyük bidonlarla getirilen zemzem suyunu yarım ve 5 litrelik pet şişelere doldurup satışa sunuyoruz. En çok yarım litrelik ve tek içimlik zemzem ilgi görüyor. Bir çok aile iftar sofrasında bulunması için zemzem suyu alıyor. Restoranlar da iftar yemekleri için pet şişeleri tercih ediyor. Küçük pet şişeleri 1,5 liraya, 5 litrelik zemzemleri 10 liraya, 25 litrelik plastik bidondaki zemzemleri ise 40 liraya satıyoruz.''

GÜMRÜKTE SIKINTI YAŞNIYOR

Hasan Çay, Zemzem'in Mekke'den getirilmesinin oldukça zahmetli olduğunu, gümrükte bazı sıkıntıların yaşandığını da ifade etti.

Hac malzemelesi satışı yapan Şeref Hasşerbetçi de, Ramazan ayında en çok zemzem ve hurma satışı yapıldığını anlattı. Hasşerbetçi ''Artık evlerin yanı sıra restoranlar da iftar sofraları için pet şişedeki zemzemlerden satın alıyor. Biz firma olarak Mekke'den getirilen yarım ve 10 litrelik orijinal zemzem uyu satıyoruz. Satışlar çok arttı, zemzem suyuna aşırı talep var'' dedi.

Öte yandan  marketler, Ramazan nedeniyle kurdukları özel stantlarda hurma, kuru kayısı, tahin helvası, bal, ceviz, fındık, kuru üzüm, güllaç, tel kadayıf, pekmez, tahin, bal, tuzsuz tereyağı, kaymak, tulum peyniri, pastırma, sucuk ve sucukları iftarlık olarak toplu halde satışa sunmaya başladı.



VD(OE/COŞ)