Ortakent Yahşi Beldesi’ndeki, bir alışveriş merkezinde, 37 yaşındaki Yüksel Akkaya’nın işlettiği evcil hayvan satışı yapılan 'Evcil Market'in elektriği, iddiaya göre kira ödemesinin gecikmesi nedeniyle geçen cuma günü kesildi. Bunun üzerine Akkaya, işyerindeki, aralarında yavru köpekbalıklarının da bulunduğu akvaryumlardaki pek çok balığın havasız kaldığını belirterek, avukatı Cihan Çiçek aracılığı ile noter ve jandarmaya tespit yaptırıp, tutanak tutturdu. Ardından da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukatıyla birlikte açıklama yapan Yüksel Akkaya, "4 yıldır işlettiğim dükkanın kirasını sadece bir gün geciktirdim. Bu nedenle haber verilmeden alışveriş merkezi yönetimi elektriği kesti. Akvaryumlarımdaki balıkların pek çoğu hava filtrelerinin çalışmaması nedeniyle oksijensiz kaldı. Bu balıkların pek çoğu şu an yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Avukat Cihan Çiçek ise müvekkilinin haklarını yasal yollardan aramak için gerekli yerlere başvurduklarını belirterek, "Artık, elektrik verilse bile birçok balık belki de yaşadıkları travma nedeniyle birkaç gün sonra telef olacak. Bu davranış insah haklarına da hayvan haklarına da aykırı" diye konuştu.

Alışveriş mağazasının müdürü Tahir Ünsal ise "Elektrikler, teknik arıza nedeniyle kesilmiş. Ancak, bugün akşamdan itibaren yeniden elektrik vermeye başlayacağız. Olayı büyütecek bir şey yok" dedi.



YA(İÖ/SS)