Göreme Belde merkezinden başlayan ve peribacalarının bulunduğu alanlarda devam eden yarışmalar yaklaşık 5 saat sürdü. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu tür spor etkinliklerinin bölge turizmine ciddi dinamizm getirdiğini belirterek, Kapadokya’ bölgesinin bu ve benzeri sportif yarışmalarla doğa, kültür ve tarih merkezliğinin yanı sıra artık  spor turizm merkezi olarak da anılması gerektiğini söyledi.  Yarışmalarda  sporcular dereceleri şöyle paylaştı:

* Elit Erkekler; 1-Marek Konwa(Sırbistan) 2. Anton Gogolew(Avusturya), 3. Engeniy Pechenin (Polonya).

* Elit Bayanlar; 1.Esra Kürkçü ,2. Anna Konolova (Yunanistan)3- Semra Yetiş(Brisaspor).

* Genç Erkekler; 1- Agit Salman (Brisaspor) 2. Cebrail Şeker’Salcano Arnavutköy)3. Ömer Faruk Kansız(Salcano Arnavutköy).

Masterler kategorisinde de 30 yaş üzerinde Brisaspor’dan Nevzat Kıral, 40 yaş üzerinde İstanbul’dan Bora Tırkı, 17 yaş altında Yunus Emre Yılmaz, 15 yaş altında Salcano Aldoks’dan Batuhan Özgür birincilik kürsüsüne çıktı.

Yıldız bayanlarda da Salcano Aldoks’dan Mesude Şenol’un birinci olarak tamamladığı bisikletçilere madalyalarını, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Şükrü Aydın ve UCI Komiseri İvo Ralovic verdi.



AK(OE/İD)