Alaşehir'de geçen cuma günü kurulan semt pazarından koyun peyniri alan Erbaş ve Çınar aileleri, dün peyniri yedikten bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye giden Ali Erbaş (56), eşi Fatma Erbaş (54), oğlu Ömer Erbaş (30) gelini Dilek Erbaş (28) ile Hacı Çınar (73), çocukları Salih Çınar (14), Ebru Çınar (18), Şinasi Çınar (39) ve Mehmet Çınar (9) tedaviye alındı. Yapılan ilk incelemede gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

PEYNİRİ YEDİKTEN SONRA

Baba Ali Erbaş, "Pazardan aldığımız koyun peynirini eve getirip, dolaba koyduk. Dün öğlen saatlerinde bağdan geldik ve yemek yedik. Sofrada farklı yiyecek olarak bir tek peynir vardı. Diğerleri kendi ürünümüzdü. Sofradan kalktıktan bir süre sonra hepimizde kusma, ishal ve mide bulantısı başladı. Hemen hastaneye geldik. Peynirden zehirlenmiş olabileceğimizi söylediler" diye konuştu. Aynı yerden aldıkları peyniri dün yediklerini dile getiren Hacı Çınar da, yemekten bir süre sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiklerini kaydetti.

KOPAL: İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR

İki ailenin peyniri satın aldığı, yaklaşık 12 yıldır bu işi yapan Mehmet Kopal, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu peynir büyük bir ihtimalle bulunduğu kaptan bozulmuş olabilir. Ya da alan kişi sıcakta ve açıkta bırakmış olabilir. Hiç böyle bir olayla karşılaşmadım" diye konuştu.

Zehirlenme şikayeti üzerine harekete geçen Alaşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, semt pazarlarındaki tüm peynircilerden numune aldı. Zabıta Amiri Hayri Tağ, "Henüz hastane raporları elimize ulaşmadı. Gerekli incelemelerin ardından bir ihmal varsa işlem yapılacak" dedi.



ND(AÖ/COŞ)