Acarlar Köyü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Serdar Ceyhan, 15 yaşındaki ağabeyi Ahmet Ceyhan ile Karpuzlu İlçesi’ndeki semt pazarında tavuk satan annesi 35 yaşındaki Şerife ve 40 yaşındaki babası Engin Ceyhan’a yardıma gitti. Bir süre tezgahta duran Serdar Ceyhan, bir ara çıplak ayakla, ailesinin yanında sebze, meyve satışı yapan Yakup Özdemir’e ait buzdolabının kablosuna bastı. Kablodaki sıyrığı farketmeyen çocuk akıma kapıldı. Kardeşinin akıma kapıldığını farkedip, kolundan çekmek isteyen Ahmet Ceyhan da akıma kapıldı.

Elektriğin kesilmesinin ardından, vücutlarında yanıklar oluşan iki kardeş ambulansla Çine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan iki kardeşten Serdar Ceyhan yaşamını yitirdi, ağabeyi Ahmet Ceyhan'ın ise tedavisi sürüyor.

KOMŞUYA İHMAL SUÇLAMASI

Acılı baba Engin Ceyhan oğlunun ihmal kurbanı olduğunu ileri sürerek, “Buzdolabının kablosunun elektrik kaçırdığını farkedip, daha önce komşu satıcıyı uyarmıştık. Ancak, 'Bir şey olmaz', diyerek kabloyu tamir ettirmemişti. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı pazarda oğlum büyük ihmalkarlık sonucu gözlerimizin önünde yaşamını yitirdi. Tezgah komşumdan şikayetçi oldum. İnşallan adalet en ağır cezayı verir” dedi.

Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan buzdolabının sahibi Yakup Özdemir, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.