Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Eğitim- İş Sendikası Çanakkale Şubesi ile halk evleri tarafından, cuma günleri kurulan kentin en büyük halk pazarında 'Geleceğimizi Karartan 4+4+4'ü Durdurun' adıyla imza kampanyası başlatıldı. Sendika ve halk evleri yetkilileri, pazar yeri girişinde karşılıklı olarak iki tezgah açtı. Tezgahların yanlarına da birinin üzerinde 'Okul Taşıtı', diğerinin üzerinde 'Öğrenci Servisi' yazan çocuk arabaları kondu.

Eğitim- İş Sendikası Çanakkale Şubesi'nin başlattığı imza kampanyası kapsamında üzerinde, 'Çağdaş, bilimsel, laik, ulusal ve parasız eğitim arayışını rafa kaldıran, çocukları gelin eden, denek yapan, sermayenin sömürüsüne terk eden, tarikat ve dershane merkezli ilkel eğitim sistemini reddediyorum. Eğitimde yıkım projesini derhal durdurun' yazan kağıtlara alışverişe gelenler imza atarak destek verdi. Halk evleri tarafından açılan tezgahta TBMM Başkanlığı'na gönderilmek üzere 4+4+4 sistemine karşı olanlardan imza toplandı.

Çanakkale CHP Milletvekili Serdar Soydan ve Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan da pazara gelerek 4+4+4 karşıtı kampanyaya imza atarak destek verdi. Milletvekili Serdar Soydan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan imza attıktan sonra tezgahın iki yanında bulunan çocuk arabalarının direksiyonuna geçerek basın mensuplarına poz verdi.

Milletvekili Serdar Soydan, "4+4+4, oldu bize dert+dert+dert. Bu eğitim sistemi dindar ve kindar bir gençlik yetiştirmek üzere kurulmuş bir eğitim sistemidir. Gitsinler doktorlara sorsunlar, beş yaşındaki bir çocuğun elleri henüz kalem tutabiliyor mu? Henüz kendisi tuvaletini yapabiliyor mu? Buna bakmak lazım" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan da kentteki ilk ve orta okulların nereleri olacağı konusunda kaosların yaşanmaya devam ettiğini söyledi. Gökhan, "Özellikle beş yaşındaki çocukların eğitimleri noktasında ciddi sıkıntılar olacağı belli. Umarım çocuklar bu durumdan zedelenmeden konu çözüme kavuşturulur. yaşanacak. Ayrıca 4+4+4 sistemi ülkemizdeki laik eğitim sisteminin dibine dinamit koymaktan başka bir şey değildir" diye konuştu.

Eğitim- İş Sendikası Çanakkale Şube Sekreteri Cengiz Ay da "4+4+4 eğitim sistemi getirilirken meslek okullarının mağduriyeti ön plana çıkarılmıştı. Ama görüyoruz ki mesleki eğitimden anladıkları imam hatiplermiş. Biz sorunun çözümü için hala umutluyuz ve halkımızın desteğini bekliyoruz" dedi.