Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Özdoğan'ı ziyaretinde, geçen 18 Ocak'ta çatısı çöken ve 2 kişinin ölümü, 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazının ardından yapılacak yeni pazaryeri ile ilgili pazarcı esnafına bilgi verdi. Projenin tahmini bedelinin yaklaşık 3.5 milyon lira olacağını belirten Başkan Akdemir, pazarcılardan destek istedi. Pazarcılar ise piyasaya borçlarının bulunduğunu belirterek az miktarda para verebileceklerini söyledi. Başkan Akdemir, ne kadar para verebileceklerini oda yönetimine bildirmeleri konusunda pazarcıları uyardı.

Ziyaret sırasında pazarcı esnafından 49 yaşındaki Ertürk Karamahmut, Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın eşinin pazardan alışveriş yaptığını belirterek, "Siz neden buradan alışveriş yapmıyorsunuz?" diye sordu. Başkan Akdemir ise "Daha önce pazar alışverişini kendimi yapardım. Hem iyisi, hem ucuzu hangisi ise bulurdum. Şimdi o işi eşim üstlendi biraz. Bizim yoğunluğumuzu takdir edin. Ama yine de ara sıra gelirim. Ben manavdan alışveriş yapmayı sevmem" dedi.

Başkan Akdemir, pazara birlikte kaç defa geldiklerini sorduğu koruması da "6-7 defa geldik" dedi.

'BASİRETSİZ OLARAK NİTELENDİRMİYORUM'

Pazarcılardan 62 yaşındaki Yusuf Aslantürk ise "Başkanım; Çaycuma, Devrek gibi ilçelerde işportacı istediği yere tezgah açamıyor. Üzerinize alınmayın, ben sizi basiretsiz olarak nitelendirmiyorum. Size saygım sonsuz. Ama zabıta, 'Buraya açamazsın' dediği zaman Yargıtay kararı gibi görüyor ve tezgah açmıyor. Acaba burada bir eksiklik mi var?" diye sordu. Aslantürk'ün, "Basiretsiz" sözü üzerine, "Öyle bir şey diyemezsin zaten" diyen Başkan Akdemir, şöyle devam etti:

"Çaycuma küçük bir yer. Orada onlara hakim olmak çok daha kolaydır ama Zonguldak geniş bir alan. Biz bunu yüzde 80 önledik. Kalan bu yüzde 20'yi de önleyeceğiz."

Daha sonra pazarı gezerek esnafla sohbet eden Başkan Akdemir, korumasına da elma, patates ve soğan aldırdı.



DS(EE/SS)