Olay, Keskin'in Müsellim Köyü yakınlarında 12 Ağustos 2011 tarihinde meydana geldi. Kırıkkale'nin Yenimahalle semtinde oturan ve geçimini pazarcılıkla sağlayan Haydar Bal, tabanca ile göğsünden ve başından 2 kurşunla vurularak öldürüldü. Haydar Bal'ın cesedi, köylüler tarafından cinayetten 12 gün sonra otomobilde bulundu.

Eşi ölen Haydar Bal'ın cinayetten 2 ay önce evlendiği, kendisi de daha önce 3 kez evlenip boşanan 31 yaşındaki Cemile Bal, jandarmaya kocasının kaybolduğunu bildirdi. Yapılan soruşturma sonucu Haydar Bal'ın cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan eşi Cemile Bal ile kardeşleri 28 yaşındaki Şeref ve 26 yaşındaki Şaban Şahinkaya cinayetle ilgileri bulunmadıklarını belirterek, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Haydar Bal'ın katil veya katilleri 8 aydır devam eden soruşturmada bulunamadı. Ancak jandarmanın sıkı takibi sonucu Bal'ın cinayet zanlısı şüphelileri olarak eşi Cemile Bal ile kayınbiraderleri Şeref ile Şaban Şahinkaya dün sabah Müsellim köyünde bulunan evlerinde gözaltına alınıp, Kırıkale İl Jandarma Komutanlığı'na getirildiler. 3 kişinin Adli Tıp Raporu doğrultusunda cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındığı belirtildi.

Şeref ve Şaban Şahinkaya'nın, Cemile Bal ile birlikte kız kardeşlerine miras kalması için eniştelerini öldürdükleri öğrenildi. Haydar Bal'ın kent merkezinde iki katlı bir evi, Keskin'in Müsellim Köyü'nde tarlaları ile pazarcılık yaptığı kamyonetinin bulunduğu bildirildi.

Jandarma Komutanlığında göz altına alınan Cemile Bal ve kardeşleri Şeref ve Şaban Şahinkaya, ifadelerinin ardından Keskin'de adliyeye sevk edildiler.

Haydar Bal'ın ölümünden sonra eşi Cemile Bal ile birlikte kardeşleri de bir TV kanalında yayınlanan programa katılıp, cinayetin aydınlatılmasını istemişlerdi.

 

EG (AY/AAA)