Melikgazi İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde kurulan semt pazarında 5 Şubat'ta  meydana gelen olayda, Talat Vural ile Ümit, Hacı Halil ve Ali Kaygısız kardeşler arasında husumet nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken, Ümit Kaygısız, iddiaya göre pompalı av tüfeğiyle ateş ederek Talat Vural'ı vurdu. Ağır yaralanan Vural, hastanede hayatını kaybetti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün  yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan  Ümit Kaygısız ve Hacı Ali Kaygısız ile tutuksuz yargılanan A.K. katıldı. Ümit Kaygısız yaptığı savunmada, "Ben, kardeşlerimle birlikte bir kahvehane işletiyordum. Olay günü Talat Vural arkadaşlarıyla gelerek kahvede beni ve kardeşlerimi dövdü. Biz de babasıyla konuşmak için giderken yolumuzu kestiler. Kavga sırasında ağabeyim Hacı Ali Kaygısız'a saldırdılar. Onu korumak için ben ateş ettim. Pişmanım" dedi. 

Hacı Ali Kaygısız da Talat Vural ve arkadaşlarının daha önce kendilerine saldırdığını, kavganın devamında bu olayların meydana geldiğini anlattı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan A.K. ve  M.K.  kardeşlerin haklarında yeterli delil olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, Ümit Kaygısız, Hacı Ali Kaygısız ve duruşmaya gelmeyen ve tutuksuz yargılanan Ali Kaygısız hakkında tahrik indirimi de yaparak 18'er yıl hapis cezası verdi. Duruşma sonrası karara tepki gösteren Kaygısız kardeşlerin yakınları, polis ekipleri tarafından Adliye dışına çıkartıldı. Polis, 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Ali Kaygısız'ın yakalanması için harekete geçti.


VD(OE/SS)