Kentte 2008 yılında, AKP ve MHP il ve ilçe binalarına yönelik çok sayıda bombalı saldırının gerçekleştirilmesinin ardından başlatılan operasyonda, aralarında örgütün Ege Bölge Sorumlusu A.A. ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Başkanı M.K.’nin de bulunduğu 23 kişi yakalandı. Zanlıların AKP ve MHP’nin il ve ilçe binalarına yönelik 20’ye yakın bombalı saldırı gerçekleştirdikleri öne sürülerken, evlerindeki aramalarda ise 10 kilo patlayıcı ele geçirilmişti. Örgüt sorumlusu A.A. da, elinde bombayla yakalanmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 23 zanlı, sevkedildikleri adliyede tutuklandı.

3 AY ÖNCE SERBEST KALDI, KARAR ÇIKI

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmaları sırasında A.A. ile 5 arkadaşı, delilleri karatma durumları ortadan kalktığı gerekçesiyle itiraz üzerine 3 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün sonuçlanan davada 37 yaşındaki A.A., 26 yıl 9 ay, 35 yaşındaki M.K. ile ESP İstanbul İl Başkanı H.G. ise 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A.A., H.G. ve M.K.’nin yanı sıra aynı davada yargılanan 3 sanık hakkında daha kaçma şüpheleri bulunduğu gerekçesiyle mahkemece yakalama kararı çıkartıldı. Karar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, A.A. ile M.K.’yi, Balçova ilçesinde yolda gözaltına aldı. H.G.’nin de İstanbul’da gözaltına alındığı öğrenildi.

KUZEY IRAK İDDİASI

Bu arada polisin araştırmaları sırasında hakkında mahkumiyet kararı verilince yakalanan A.A.’nın, bir süredir Kuzey Irak’daki PKK kamplarına gitmek için hazırlık yaptığı da ileri sürüldü.



TY(İÖ/AAA)


A.A. (Aydın Akyüz)

M.K. (Meliha Kayacı)

H.G. (Hülya Gerçek)