Mehmet Sandal, işsizlik nedeniyle eşi 31 yaşındaki Binnaz Sandal, kızı 4 yaşındaki Sümeyye Sandal ve oğlu 2 yaşındaki Muhammet Zekeriya Sandal ile geçen Mayıs ayında Adıyaman’dan göç etti. Eşini çocuklarıyla birlikte, İzmir’in Bayraklı İlçesi Yamanlar semtindeki akrabalarının yanında bırakan Mehmet Sandal ardından iş bulduğu İstanbul’da bir su dağıtım şirketinde çalışmaya başladı. Memleketlerinden daha iyi koşullarda yaşamak için göç edip, ayrı şehirlerde yaşamayı göze alan Sandal çifti, bir hafta önce, bir maden suyu şişesinin aniden patlaması sonucu 2 yaşındaki çocuklarının tek gözünü kaybetmesinin şokuyla sarsıldı.

Akşam yemeği ardından kız kardeşiyle bulaşıkları yıkayan Binnaz Sandal’ın yanına gelen küçük oğlu Muhammet, mutfakta oynamaya başladı. Bu sırada küçük Muhammet, mutfaktaki koliden 1 maden suyu şişesini eline aldı. İddiaya göre, şişe bir anda patladı ve yüzü kanlar içinde kalan küçük Muhammet yere düştü. Binnaz Sandal, akrabalarıyla  birlikte çocuğunu özel bir hastaneye götürdü. Burada, sağ gözünde cam kırığı olduğu tespit edilen küçük çocuk, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük Muhammet, buradan da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Yapılan ameliyatla küçük çocuğun gözündeki cam parçası çıkartıldı. Ancak, Muhammet’in sağ gözünün görme yetisini kaybettiği anlaşıldı.

Anne Binnaz Sandal ile eşini ve oğlunu merak ederek telefonla arayan baba Mehmet Sandal üzücü haberle yıkıldı. Yeni başladığı işten izin alan baba Mehmet Sandal, İstanbul’dan İzmir’e geldi. Maden suyu firması yetkilileri hakkında suç duyrusunda bulunduğunu söyleyen Mehmet Sandal, “Eşimin söylediğine göre, soda şişesi patladıktan sonra kapağı hala üzerindeymiş. Bize göre bu firmanın kusuru olduğunu gösteriyor. Başkasının da başına gelmesin diye çaba sarf ediyorum. Benim oğlumun gözü gitti, dünyaları verseler umrumda değil" diye konuştu.



TT(İÖ/İD)