Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde oturan Efe Güler, annesi 40 yaşındaki Nilgü Güler ile birlikte yaz tatili için Antalya'ya geldi. Baba 46 yaşındaki Oruç Aşan Güler ise işleri nedeniyle Akçay'da kaldı. Bir süre sonra Nilgü Güler de işleri nedeniyle Akçay'a dönerken, Efe Güler; anneannesi, dedesi, dayısı ve yengesinin oturduğu Muratpaşa İlçesi Portakal Çiçeği semtinde bulunan evde kaldı.

CAMLAR GÖZÜNE SAPLANDI

İddiaya göre, Efe hafta sonu televizyon izlediği sırada 2 yıldır kullandığı dereceli gözlüğünün sağ camı aniden patladı. Fırlayan cam parçaları Efe Güler'in sağ gözüne saplandı. Gözü kanlar içinde kalan Efe, yakınları tarafından Dünyagöz Antalya Hastanesi'ne götürüldü. Burada Opr. Dr. Levent Ölmez tarafından hemen ameliyata alınan Efe'nin gözüne saplanan cam parçaları, 45 dakikalık operasyonla çıkarıldı. Sağlığına kavuşan Efe, sağ gözünü kaybetmekten son anda kurtuldu.

PATLADIĞINI HİSSETMEDİM

Yaşadığı olayı anlatan Efe Güler, "Televizyon seyrediyordum, o anda gözlüğümün camı patladı. Gözümün içine cam girdi, birini çıkartabildim, ikincisini çıkartamadım. Şu an gözüm iyi görebiliyorum" diye konuştu.

NE OLDUĞUNU ANLAMADIK

Efe Güler'in dayısı Önder Gökalp ise olay sırasında dedesi ile televizyon izleyen Efe'nin gözündeki kanları görünce önce ne olduğunu anlayamadıklarını, ardından hemen hastaneye getirdiklerini aktardı. Yaşadıkları olaydan dolayı çok şaşkın olduklarını kaydeden Önder Gökalp, "Çocuk olunca insanın aklına önce başka şeyler geliyor. Bir darbe ya da başka bir şey ile kırılabileceğini düşünüyorsunuz. Ama durup dururken, televizyon seyrederken oluyor bu olay. Bizim de aklımıza gelmezdi" dedi.

GÖZE DİKİŞ ATILDI

Efe'yi ameliyat eden Opr. Dr. Levent Ölmez, göz yaralanmalarının sık karşılaştıkları bir olay olduğunu, ancak gözlük camının patlaması nedeniyle göz yaralanmasını ilk kez gördüğünü belirtti. Yaşanan olayın çok şaşırtıcı bir durum olduğunu aktaran Opr. Dr. Ölmez, şöyle konuştu:

"Organik camlı, patlamasını beklemediğimiz bir gözlük ama bir şekilde bir hasar oluşmuş. Efe bize geldiğinde sağ gözünde sklera dediğimiz gözün tümünü sağlayan dokularda delinme vardı. Acilen ameliyata aldık, 45 dakikalık bir müdahale ile eski bütünlüğüne kavuşturduk. Şu an sol gözü gibi rahat bir şekilde görebiliyor. Gerekli önlemleri almaya da devam edeceğiz. Gözde 'V' şeklinde bir kesik oluşmuştu. 8-9 dikiş ile bütünlüğünü sağlamayı başardık. Sevindirici olan taraf Efe'nin eskisi kadar iyi görebiliyor olması."

ÇERÇEVE ÇOK SIKILMIŞ OLABİLİR

Gözlüğün neden patladığını belirlemenin teknik bir konu olduğunu, ancak tahminen çerçevenin çok sıkılmış olmasından kaynaklanmış olabileceğini aktaran Opr. Dr. Ölmez, genleşme farkıyla ya da içinde hava kaldığı için gözlüğün patlamış olabileceğini kaydetti.



ÖÖ(SU/CK)