Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi'nde geçen cuma günü meydana gelen olayda Zafer Akansel'in makine imalatı için kiraladığı atölyede patlayıcı özelliği bulunan kaya parçalamada kullanılan kimyasal madde üretimi yapılırken patlama meydana gelmişti. Olayda işyerinde bulunan biyoloji mühendisi Melik Duran ile işçiler Ahmet Uysal, Umut Küçükarabacı ve İsmail Tünel yanarak can vermişti. Tanınmayacak halde olan 4 kişinin cesetleri otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna götürüldü. Yapılan DNA testinde kimlikleri belirlenen 4 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi.

Biyoloji mühendisi Melik Duran'ın cenazesi yakınları tarafından ESOGÜ Hastanesi morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Tokat'ın Zile ilçesine götürüldü. Duran'ın yarın Zile'de toprağa verileceği belirtildi.

Ölen işçilerden Ahmet Uysal ve İsmail Tünel'in cenazeleri Eskibağlar Mahallesi'ndeki Kırım Camii'ne, Umut Küçükarabacı'nın cenazesi de Sütlüce Mahallesi'ndeki Hacı Yunus Camii'ne götürülerek ikindi namazının ardından tören düzenlendi. Ahmet Uysal ve İsmail Tünel'in cenaze törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törende ölen İsmail Tünel'in annesi Hatice Tünel, cenazeler omuzlarda taşınıp araca konulurken "İsmail, Ahmet. Yavrularım. İkisi de benim yavrum. Götürmeyin onları" diyerek ağladı.

Sütlüce Mahallesi'ndeki Hacı Yunus Camii'ndeki törende ise Umut Küçükarabacı'nın yakınları gözyaşı döktü. Küçükarabacı'nın yıllar önce babasının vefat ettiği, anesiyle birlikte yaşadıkları öğrenildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazlarından sonra Umut Küçükarabacı, Ahmet Uysal ve İsmail Tünel'in cenazeleri götürüldükleri Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Uysal, Tünel ve Küçükarabacı'nın çocukluktan beri yakın arkadaş oldukları belirtildi. 

Polis tarafından gözaltına alınan işyerinin sahibi Zafer Akansel ile şirket yetkilileri Hikmet Şimşek, Kaya Turgut ve Vildan Çakmak dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden işyeri sahibi Zafer Akansel çıkarıldığı mahkemedce tutuklanarak Eskişehir H tipi cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



KA (EK/RT)