KANSER HASTALARI İÇİN 5 BİN 300 KİLOMETRE


Ankara'dan başlayarak Kayseri, Yozgat, Rize, Hopa, Şavşat, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Konya, Muğla, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerini gezen Akbar İbrahimzadeh'in son durağı İstanbul oldu. İbrahimzadeh, Kanada'ın İstanbul Başkonsolosu Shawan Steil ile geldiği Taksim Meydanı'nda küçük bir gösteri de yaptı. İbrahimzadeh'e vatandaşın da ilgisi büyüktü. 70 günde 27 ilde 5 bin 300 kilometre yol alan İbrahimzadeh, yol boyunca 600 gigabayt büyüklüğünde video ve görüntü çektiğini belirtti. Akbar İbrahimzadeh, belgesel haline getirdiği görüntülerden elde edilecek geliri Türkiye Kanser Hastaları Federasyonu'na bağışlayacak.


BELGESEL GELİRİNİ BAĞIŞLAYACAK


Yolculuk sırasında zorluklarla da karşılaştığını belirten İbrahimzadeh "70 gün önce kanser hastaları ve dünya rekorunu kırmak için bu tura başladım. Bizim amacımız para toplamak değil. Gittiğim her yerde yaklaşık 600 gigabayt büyüklüğünde video ve fotoğraflar çektim. Yapacağımız belgeselden ve açaçağımız sergiden elde edeceğimiz geliri kanser hastalarına bağışlayacağız" dedi.


İstanbul'un son şehri olduğunu söyleyen Azeri uyruklu sporcu, toplam 6 bin 500 kilometreyi tamamlayacağını söyledi. İbrahimzadeh, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için, her gün İstanbul'un farklı yerlerinde 100 kilometre paten kayacak. Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Shawan Steil ise sporcunun faaliyetinden çok mutlu olduklarını söyledi.


(FOTOĞRAF)