Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık başkanlığında devam eden kazı çalışmalarına, Likya Birliği Meclis binası ve Patara Antik Tiyatrosu arasındaki alanda başlandı. 24 yıldır devam eden ve 25 işçi ve 4 arkeoloğun görev yaptığı kazılarda, yeni mimari yapıların ortaya çıktığı bildirildi.  Kapsamlı çalışmaların 18 Haziran'da başlayacağını belirten Prof. Dr. Havva İşkan Işık, bu yılki kazılarda Liman Hamamı Palaestrası, Tepecik Bey Sarayı, Ana Cadde, Kaynak Kilise, Agora ve Ana Cadde'de kazı çalışmaları yapılacağını söyledi. Şu anda devam eden Patara Neron Deniz Feneri'nin podyum restorasyonunun tamamlanacağını kaydeden  Prof.Dr. Işık, ödenek bulunması halinde deniz fenerinin kulesinin de restore edileceğini söyledi.

'ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAŞAMA GEÇECEK'

Çalışmalarda Patara Antik Kenti'nin simgesi Mettius Modestus Takı'nın restorasyonun yapılacağını da anlatan Prof. Dr. Işık şu bilgileri verdi:

"2012 yılı çalışmaları arasında, geçen yıl Antalya Anıtlar Kurulu'nca onaylanan Patara Antik Kenti Çevre Düzenlemesi Planı yaşama geçirilecek. Proje kapsamında ören yeri yürüyüş yolları, otoparklı karşılama merkezleri yapılacak. Ayrıca antik kent bilgilendirme levhaları ile donatılacak."

Prof. Dr. Işık, kazıların eylül ayına kadar devam edeceğini belirtti.