Pastırma-Sucuk satıcısı Mustafa Türkmen, jelatin üzerine pastırmayla 'Sarko Haddini Bil' yazarken müşterilerinin de dikkatini çekti. Türkmen, "Biz birileri gibi insan doğramayız, sadece pastırma doğrarız. Bu topraklar üzerinde yüzyıllarca değişik milletlere mensup insanlar kardeşçe yaşamışlar ve yaşamaya da devam edecekler" dedi.

Pide fırını işletmecisi Ömer Demirtaş, ise Fransa’ya olan tepkisini, pide ekmek üzerine çörek otuyla 'Fransız Kalma' yazarak gösterdi. Ekmeği gün boyu tezgâhında sergileyeceğini ve halkın dikkatini bu konuya çekmek istediğini anlatan Demirtaş, şöyle dedi:

"Ne yazık ki vatandaşların bazıları daha konuyu bilmiyor. Ben de bu şekilde dikkat çekmek istedim. 'Bu ekmek de nereden çıktı?’ diyenlere konuyu anlattım. Bizim tarihimiz temiz, bazıları gibi karanlık değil. Umarım vatandaşlarımız bu gibi konulara duyarlılık gösterir ve ülke sorunlarına kafa yorarlar. Ben esnaf olarak ülkemize yapılmak istenen bu yöndeki yakıştırmaya karşı çıkıyorum ve tepkimi de kendimce dile getiriyorum."



CZ(OE/İD)