Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Vodafone Football Cup, 10 ilde başladı. İzmir’de Mazhar Zorlu Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya katılan Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Nouma, 13 yaş altı çocuklara futbol eğitimi verdi, onlarla halı sahada top koşturdu. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği Nouma, taraftarlarına imza verdi, fotoğraf çektirdi. Fenerbahçe’den gönderilen Alex de Souza’yı en iyi kendisinin anladığını, 2003 yılında Beşiktaş’tan gönderildiğini hatırlatan Nouma, şunları söyledi:

"Bu karar tamamen Aziz Yıldırım’ın vermiş olduğu bir karar. Alex çok iyi bir oyuncu. Benim de çok sevdiğim bir oyuncu. Aynı şey benim de başıma gelmişti. Kararlarına saygı duymaktan başka bir şey diyemiyorum. Çok kötü bir duygu. Aynı şeyleri ben de yaşamıştım. Alex için de kötü. Ama şimdi ben buradayım. Alex’in Türkiye’deki kariyeri bitti denemez. İlerde inanıyorum ki benim gibi yine gelecektir. Türkiye’ye ilk geldiğinizde ağlarsınız giderken de ağlarsınız."

Kayıtları 1 Aralık’a kadar sürecek Vodafone Football Cup’ta 1 Aralık- 1 Mart tarihleri arasında 10 ilde elemeler yapılacak. Nisan’da İstanbul’da oynanacak finalde şampiyon belirlenecek. İl birincilerine ve Türkiye şampiyonu olan takıma sürpriz hediyeler verilecek. Turuvaya 10 bin sporcunun katılması bekleniyor.