Sabah saat 08.20’de, dün gözaltına alınanlardan muvazzaf askerler Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tümgeneral Berkay Turgut, Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Tuğgeneral Metin Keşap, Merkez Komutanlığı ekiplerince bir minibüsle Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Zanlıların, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulanmasına başlandı.

Bu arada gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan 10 emekli askerden 8'i ile emekli işçi Tanju Veli  Aydın da saat 09.30'da Ankara Adliyesine getirildi. Emniyetten çıkartıldıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen emekli askerler daha sonra adliyeye getirilerek soruşturmayı yürüten savcıların bulunduğu katta çıkarttıldı. Emniyette bulunan 2 emekli askerin de sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan ancak yurtdışında olduğu için evinde bulunamayan emekli Tümgeneral Muhittin Temel Özkaynak dışında dün gözaltına alınan 17 kişiden 15'i Adliyeye sevk edilmiş oldu. Sevkler sırasında Ankara Adliye Sarayı ile çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.