Başakpınar Mahalle meydanında toplanan kalabalık, 'Parkımıza asfalt şantiyesine hayır' yazılı pankartla asfalt şantiyesinin yapıldığı mahalle parkına doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşlar 'Parkımıza dokunan eller kırılsın', 'başkan istifa' ve Hakkari’den gelen şehit haberleri nedeniyle de 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri park girişine barikat kurdu. Ancak çıkan gerginlikte öfkeli vatandaşlar polisin kurduğu barikatı aştı ve şantiye alanına girdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ufuk Taşçı ise elindeki megafonla vatandaşları sakinleştirmek için büyük uğraş verdi. Vatandaşla, polis arasındaki kısa süreli arbedenin ardından öfkeli mahalle halkı adına basın açıklamasını emekli 50 yaşındakiAhmet Can yaptı. Parkın Talas Belediyesi tarafından asfalt planeti yapılmak istendiğini dile getiren Can, belediyelerin görevinin var olanı yok etmek değil, yeni parklar yapmak olduğunu söyledi.

OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ POLİS ÖNLEDİ

Yapılan basın açıklamasının ardından polis vatandaşları sessizce dağılmaları konusunda uyardı. Ancak bir grup vatandaş, asfalt şantiyesi çalışanlarının üzerine yürüdü. Araya giren çevik kuvvet ekipleri buna engel oldu. Polis, şantiye çalışanlarının yer aldığı çadıra kendilerini siper etti. Bu sırada bir grup genç de ellerindeki demirlerle asfalt şantiyesinin tabelalarına saldırdı. Güvenlik Şube Müdürü Ufuk Taşkın’ın müdahalesi ile gerginlik sona erdi. Ortamın yatışmasının ardından vatandaşlar, şantiyeden ayrıldı.



CZ(OE/COŞ)