Olay İlkadım İlçesi'nde iki gün önce meydana geldi. İddiaya göre Murat Kahraman'a ait 34 07 8970 plakalı lastik tekerlekli kepçenin operatörü İbrahim Keskin, bir kazı işinde çalıştıktan sonra akşam saatlerinde kepçeyi Soğuksu Mahallesi Pınarcık Sokak üzerinde park etti. Aynı gece hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Yunus Özdemir, iddiaya göre 16 J 7264 plakalı kamyonun sürücüsü Mehmet Bahri Özden'e 'yük taşıtacağım' diyerek kepçenin yanına çağırdı. Daha sonra kepçeyi çalıştırarak kamyona yükleyip götürdü.

Sabah kepçesinin çalındığını fark eden sahibi Murat Kahraman, polise giderek şikayette bulundu. Soruşturma başlatan polis, kepçe hırsızlığını tüm emniyet müdürlüklerine bildirdi. Söz konusu kepçe, dün Çorum kent merkezine yakın bir yerde park halindeyken polis tarafından bulundu. Kamyon şoförü Mehmet Bahri Özden ve Yunus Özdemir, çevredeki bir lokantada yemek yerken yakalandı. İki şüpheli, daha sonra Samsun'dan gelen polislere teslim edildi. Kepçe de, polis tarafından sahibine verildi.

Kamyon sürücüsü polisteki ifadesinde suçsuz olduğunu iddia ederek, "Bana 'yük var taşırmısın' dedi. Ben de kabul ettim. Çalınacağını bilemezdim" dedi. Diğer şüpheli de hırsızlık suçlamasını kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.