Kadıköy Belediyesi Meclisi’nde, geçen Nisan'da yapılan görüşmelerde, Acıbadem Mahallesi İsmail Hakkı Bey Sokak üzerinde bulunan, 1995 yılındaki imar planında yeşil alan olarak görülen arazinin üzerindeki 16 gecekondunun yıkımına karar verildi. Tapusu, Denizcilik Kooperatifi üzerinde görünen arazide gecekondusu bulunan 16 aileye Haziran'da yollanan tebligatla evlerin 3 Temmuz'a kadar boşaltılması istendi.

Bu sabah erken saatlerde yıkım için gelen Kadıköy Belediyesi ekipleri ile gecekondu sahipleri arasında gergin anlar yaşandı. Vatandaşlar yıkım sırasında belediye zabıta ekiplerine direnirken, bir kadın da görüntü alan basın mensuplarına sandalye atarak tepki gösterdi. Vatandaşların tüm çabalarına rağmen gecekondular birer birer yıkılmaya başlandı.

Bazı vatandaşlar, evlerin en az 70 yıllık olduğunu, yıllardır vergilerini ödediklerini, kendilerine elektrik ve su verildiğini belirterek kendilerine yer gösterilene kadar çıkmayacaklarını söylerken, bazı vatandaşlar da yıllar önce kendilerine tapu verileceği vaadiyle bankaya 2 bin lira yatırdıklarını ifade ettiler.

(BB)