Ünlü modacı Saruhan İren, düzenlediği birbirinden ilginç ve sıra dışı defilelere bir yenisini ekledi. İren'in, Yakaköy Köyü'ndeki Dibeklihan Sanat Köyü'nde düzenlendiği 'Zamansız Giysiler Yaşsız Kadınlar' adlı 23'üncü defilesini, sanat yönetmeni Cenap Tezer, karikatürist Bedri Koraman ve Yalan Dünya televizyon dizisinde, 'Sevgılım' sözüyle ünlenen, 'Çağatay' karakterini canlandıran oyuncu Hakan Meriçliler de izledi. Defilede, İren'in son iki yıl içinde tasarladığını el yapımı 44 elbise sergilendi. Elbiseleri, oyuncu Tiraje Başaran, eski manken Merve İldeniz'in de aralarında bulunduğu doktor, mühendis, eczacı, turizmci, öğrenci, veteriner, butik işletmecileri işkadınlarından oluşan amatör mankenler sundu.

Ege ve Akdeniz'e özgü, özgürlük ve rahatlığın yanı sıra şıklığı, kadının çekiciliğini ön plana çıkaran, kullanımı rahat giysiler tasarladığını belirten Saruhan İren, "İpek, şifon, bürümcük ve yörenin el dokuması kumaşlarından yaptığım ve modası asla geçmeyen giysilerin beğenilmesi beni çok mutlu etti" dedi.

Saruhan İren, Bodrum'da daha önce de 'Uzaylılar ve Dünyalılar', 'M.Ö. 2001- M.S. 2001', 'Tanrılar ve Tanrıçalar', 'İpek Yolu', 'Bir Kış Masalı', 'Millenium' ve 'Metamorfoz' adlı defileler düzenlemişti.



YA(AÖ/CK)