Aydın'da yaşayan memur emeklisi Günay Tarkan'ı telefonla arayan dolandırıcılar, "Banka hesaplarınızdan PKK'ya para aktarılmış, hesaplarınız boşaltılmak üzere. Zarar görmemeniz için parayı vereceğimiz devlet güvencesindeki başka bir hesaba aktarın" uyarısında bulundu. Ali Vural adını kullanan dolandırıcının talimatlarını yerine getiren Tarkan, bankada bulunan 9 bin lirayı çekti. ATM'den kartsız işlem yapan Tarkan, parayı, dolandırıcının verdiği bir bankanın Adana'daki Karşıyaka Şubesi'ndeki hesaba yatırdı. Paranın tamamını yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Günay Tarkan, Aydın Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi.

Tarkan'ın başvurusu üzerine Adana ile temasa geçen Aydın polisi, Abdurrahman Dağ adına açılmış olan banka hesabını bloke ettirdi. Ardından da banka ve çevresinde tedbir alan Güven Timleri, parayı çekmek için şubeye gelen Abdurrahman Dağ'ı, suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan Dağ, "Bir arkadaşım benim hesap numaramı istedi. Arkadaşından alacağı olduğunu, para geleceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Dolandırıcılıkla hiç bir alakam yok" diye ifade verdi.

Abdurrahman Dağ, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Dağ, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



FK(BK/CK)