Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne tatile gelen Caner Güler, eşi Miray Güler ile birlikte 2 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütüyle atlayış yapmak için 1900 metre rakımlı Babadağı'na çıktı. Buradan paraşüt pilotu 31 yaşındaki Murat Sait Yeşilbaçar ile birlikte tandem (ikili) atlayış yapan Caner Güler, havalandıktan kısa süre sonra paraşütten kayarak düştü ve olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından tutuklanan ve 5 aydır Fethiye Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Murat Sait Yeşilbaçar, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Fethiye 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Caner Güler'in eşi Miray Güler ve avukatı Gürdeniz Meriç de katıldı.

UÇUŞTA KULLANILAN HARNES DEĞİŞTİRİLDİ

Duruşmada Türk Hava Kurumu'ndan 3 öğretici pilotun hazırladığı bilirkişi raporu okundu. Raporda, atlayış öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflara göre uçuş sırasında kullanılan yolcu harnesi (kuşam tertibatı) ile uçuş sonrası jandarmaya teslim edilen ve mahkemeye sunulan harnesin aynı olmadığı ve değiştirildiği belirtildi. Raporda kalkış anında yolcu Caner Güler'in bacağına bağlanması gereken kelebek klipslerinin bağlı olmadığı görüşüne de yer verildi. Pilot Murat Yelişbaçar'ın kusurlu olduğu belirtilen raporda, "Bu olayda taksirle ölüme neden olmak suçundan yargılanan Tandem Pilotu Murat Yeşilbaçar'ın takdir yüce mahkememize ait olmak üzere tamamen kusurlu olduğu değerlendirilmektedir" sözlerine yer verildi.

'HARNESİ ATLAYIŞ ÖNCESİ DEĞİŞTİRDİM'

Raporun okunmasının ardından itirazı olup olmadığı sorulan Murat Yeşilbaçar, harnesi atlayış öncesi değiştirmiş olabileceğini söyledi. Yeşilbaçar, "Harnes, yolcuların boyu ve kilosuna göre değişebilir. Benim de kullandığım iki harnes var. Atlayış öncesi Caner Güler'e önce basıp açmalı harnesi giydirdim. Ardından iyi gelmediği için gidip araçtan klipsli harnesi aldım" dedi.

Tertibatı değiştirdiğini daha önce neden anlatmadığı sorulan Murat Yeşilbaçar, "Bu son derece rutin bir işlem. Gündeme geleceğini düşünmedim" diye cevap verdi.

Yeşilbaçar'ın avukatı Taner Aktop, müvekkilinin cezaevinde kaldığı 5 ayın göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ederken, talebi reddeden mahkeme heyeti davayı 1 Mart tarihine erteledi.

'DELİLLER DEĞİŞTİRİLMİŞ'

Duruşma çıkışı hayli üzgün olduğu gözlenen ölen Caner Güler'in eşi Miray Güler, harnesin değiştirilmesine tepki gösterdi. Güler, "Mahkemede harnesin atlayış öncesi değiştirildiği ifade edildi. Bu büyük bir yalan ancak bugüne kadar yapılan tüm savunmalar gerçek dışı olduğu için artık şaşırmak bile zor oluyor. Eğer bu ifadede doğruysa açılması imkansız olan kuşam tertibatıyla, açılması mümkün olan değiştirilmiş. Bu da başlı başına insafsızca bişey" diye konuştu.

Pilotun tamamen kusurlu bulunduğunu söyleyen Miray Güler, "Kaza sonrasında delilleri değiştirmek gibi bir takım girişimlerin olduğunu da şimdi görüyoruz" dedi.

Miray Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç ise "Burada bir senaryo ortaya konmuş ve oynanıyormuş. Kendi talepleri üzerine istenen bilirkişi raporunda, uçuş sırasında kullanılan harnesin kaza sonrası değiştirildiği anlaşıldı. Keşke pilot geçen duruşmada olduğu gibi 'Vicdanım rahat, rahat uyuyorum' gibi cümleler kurmasaydı. Ancak adalet yerini bulacak" diye konuştu.