Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne tatile gelen Caner Güler, eşi 26 yaşındaki Miray Güler ile birlikte 2 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütü ile atlayış yapmak için 1900 metre rakımlı Babadağı'na çıktı. Buradan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile birlikte tandem (ikili) atlayış yapan Caner Güler, havalandıktan kısa süre sonra paraşütten kayarak düştü ve hayatını kaybetti. Kaza ardından tutuklanan ve 6 aydan bu yana Fethiye Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Murat Sait Yeşilbaçar'ın, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3-9 yı hapis istemiyle yargılandığı dava sonuçlandı.

Fethiye 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar öncesi taraflardan son savunmaları istendi. Miray Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, olayda paraşüt pilotunun tamamen kusurlu bulunduğunu belirterek, bilinçli taksir suçu kapsamında ceza almasını istedi.

Pilot Murat Sait Yeşilbaçar ise, suçunun olmadığını, bilinçli olarak bir kişinin ölümüne sebep olmasının mümkün olmadığını söyledi. Kanıtların değiştirildiğine dair iddialara da cevap veren Yeşilbaçar, şunları söyledi:

"Önceki duruşmada delillerin değiştirildiğine ilişkin bir iddiayla karşılaştım. Böyle bir şey kesinlikle mümkün değil. Kazanın hemen ardından karakola gittim ve teslim oldum. Uçuş ekipmanlarını bir daha da görmedim. Karakolda bir sürü şeye imza attım ama yaşadıklarımın etkisiyle çoğunu okumadım. 11 yıldır pilotum ve 4 binden fazla uçuşum var. Hiçbir uçuşta yapmadığım bir hatayı neden bu uçuşta yapayım?"

'DÜŞÜŞ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR'

Savunmasında cezaevinde yaşadıklarına da değinen Yeşilbaçar düşüş anının gözünün önünden gitmediği söyledi. Yeşilbaçar, şöyle devam etti:

"6 aydır cezaevindeyim. Yemek yiyemiyorum. Su içerek öğünlerimi geçiştirmeye çalışıyorum. Bu olayı ömrü boyunca unutamayacak biri varsa o da benim. Yolcum ellerimin arasından kayıp gitti. O anı unutamıyorum. Suçum varsa çekerim. Ancak eşim 1.5 ay sonra doğum yapacak. Bana en çok ihtiyaç duyduğu zamanda yanında olmak istiyorum. Çocuğumun babasız büyümesini istemiyorum."

Savunmaların ardından duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme heyeti, Murat Sait Yeşilbaçar'a taksirle ölümü sebebiyet vermek suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 4 yıl 2 aya indirdi. Duruşma çıkışı Caner Güler'in eşi Miray Güler gözyaşlarına hakim olmazken Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, kararı temyize götüreceklerini söyledi.



ET(SU/İD)