Evli ve 2 çocuk babası Mustafa Yüce, geçen 9 Aralık'ta sattığı buğdayın tutarı olan 50 bin lirayı almak için 90 kilometre uzaklıktaki Kağızman İlçesi’ne gideceğini belirterek 34 BF 5053 plakalı minibüsüyle evden ayrıldı. Yüce, akşam eve dönmeyince yakınları kendisine telefonla ulaşmaya çalışırken başaramadı. Yüce'nin yaşamından endişe eden eşi Kezban Yüce ile çocukları, Tuzluca Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Yüce'nin kullandığı 34 BF 5053 plakalı minibüs, Iğdır'a yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Küllük Köyü'nden geçen su kanalı yakınında, terk edilmiş halde bulunmuştu. Mustafa Yüce’nin annesi Pero Yüce, çocukları 17 yaşındaki Murat ile 15 yaşındaki Berna ile eşi Kezban Yüce perişan oldu.

Jandarma ve polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken Mustafa Yüce'nin cesetini doğada aç kalan yabani hayvanlar buldu. Öldürüldükten sonra Iğdır-Tuzluca karayolundaki kent ormanı mevkiindeki bir kum ocağına gömülen Yüce'nin cesetini bölgedeki yabani havyanlar toprağı eşeleyerek gün yüzüne çıkardı. 24 Şubat günü karayolunda başlatılan yol genişletme çalışmasında Yüce'nin cesetini farkeden işçiler durumu jandarmaya bildirdi. Kışın kullanılmayan kum ocağına gelen jandarma ve polis, bir bölümü çürüyen ve hayvanlar tarafından kafası parçalanan Yüce'nin cesetinde inceleme yaptı. Çıkan cesetin Mustafa Yüce'ye ait olduğu ve yaklaşık 1 hafta önce öldürülerek toprağa gömüldüğü tahmin edildi. Ceset otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Oğlunun katillerinin bulunmasını isteyen Pero Yüce, şöyle dedi;

"Buğdayını 50 bin liraya satmış. Onu tahsil etmeye gitti ama bir daha dönmedi. Oğlumun kimden alacağı vardı onu bilmiyoruz. Öyle şeyleri ailesiyle hiç konuşmazdı. Ölü olarak bulunması hepimizi yıktı. Katillerin biran evvel bulunup cezalandırılması yürüeğimizdeki ateşi biraz olsun söndürecektir."



SD(KS/İD)