Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve diğer yetkililer tarafından Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan sporcular, kazandıkları madalyalarla gazetecilere poz verirken çok mutlu olduklarını ve tüm madalyaları Türk halkına armağan ettiklerini söylediler.

Halterde altın madalya kazanan Nazmiye Muslu, madalya kazandığı için çok mutluğu olduğunu belirterek, "Türk halkına ilk altın madalyayı kazandırdığım için çok mutluyum. Ayrıca Türk bayrağını olimpiyatlarda taşıdığım için de çok büyük gurur duydum. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Madalya kazanmış gibi duygular içindeydim. Türk bayrağını milletim adına taşıyıp temsil etmek bambaşka bir duygu" dedi.

DOĞUM GÜNÜNDE GÜMÜŞ MADALYA

Judoda gümüş madalya kazanan Nazan Akın ise madalyayı doğum gününde kazandığını belirterek, bundan sonraki şampiyonada amacının altın madalya olduğunu ve çok mutlu olduğu söyledi.

150 ülkeden 4200 sporcunun katıldığı oyunlarda, Türkiye bir altın, 5 gümüş, 4 de bronz madalya elde ederek madalya sıralamasında 43. oldu. Çin Halk Cumhuriyeti 95 altın, 71 gümüş, 65 de bronz madalya ile listenin ilk sırasına yerleşirken, Rusya ikinci, Britanya ise üçüncü oldu.

Tarihinde ilk kez takım sporlarında Paralimpik Oyunları'nda temsil edilen Türkiye, golbol ve masa tenisinde kazanılan gümüş ve bronz madalyalarla da yine bir ilk yaşadı.

Yaklaşık 3 milyon kişinin izleyici olarak katıldığı oyunlarda Türk sporcuların mücadele ettiği dallar ve kazandıkları madalyalar şöyle:

Nazmiye Muslu: Halter - Altın Madalya (Dünya rekoru kırdı)

Çiğdem Dede: Halter - Gümüş Madalya

Özlem Becerikli: Halter - Bronz Madalya

Doğan Hancı: Okçuluk - Bronz madalya

Nazan Akın: Judo - Gümüş Madalya

Duygu Çete: Judo - Bronz Madalya

Korhan Yamaç: Atıcılık - Gümüş Madalya

Neslihan Kavas: Masa Tenisi - Gümüş Madalya

Golbol Milli Takımı: Bronz Madalya (Takım sporlarındaki ilk olimpiyat madalyası)

Masa Tenisi: (Neslihan Kavas, Kübra Öçsoy, Ümran Ertiş) Gümüş Madalya


FK (ET) (FOTOĞRAF)