Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu, eylül ayında düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 40 kiloda yarıştığı kadınlar halterde 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanırken, aynı kulüpten olan ve 48 kiloda mücadele eden Yasemin Ceylan da 114 kiloyu kaldırarak 4'üncü oldu.

Meram Belediyesi başarılı iki sporcunun adlarına iki spor tesisine koydu. Tesislerin açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleşti. Ladikli Mahallesi'nde hizmete giren tesisin açılış törenin de konuşan şampiyon Nazmiye Muslu, şunları söyledi:

''Bu benim aldığım ilk madalya olabilir ama son madalyada değil. Daha rekorlar arka arkaya gelecek. Ben artık olimpiyatları kapattım. Kesinlikle 2012 Londra benim için bitmiştir. 2016 yılına çok büyük hedeflerle, yapamadığım daha üstün rekorlarla geleceğim.''

Sporculara tavsiyelerde de bulunan Muslu, ''Eğer her şeyi beyinlerinde bitirirlerse başarı arka arkaya geliyor, ufaktan başlayıp yükselebiliyorsunuz" dedi.

Yasemin Ceylan da tesislere adının verilmesinden mutlu olduğunu belirterek, 2016'da daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

Konuşmalarının ardından Meram Belediyesi Başkanı Serdar Kalaycı, iki sporcuyla birlikte kurdeleyi kesti.



ÖÇ(İA/CK)