Beylikdüzü’nde bankamatiğin önünde şüpheli hareketlerde bulunan iki kişi polise ihbar edildi. Olay yerine giden polis ekipleri bankamatikin para çıkış haznesine ellerindeki aparatı yerleştirmeye çalışan Olgun Ç.(37) ile Bülent Ş.'yi (40) gözaltına aldı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada arkalarına yapışkanlı bant monte edilmiş aparatlar ele geçirildi.


3 AYDA 83 OLAY GERÇEKLEŞTİRMİŞLER


Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlıların, İstanbul’da benzer yöntemle meydana gelen 83 olayın failleri olduğu belirlendi. Zanlıların daha önceden dolandırıcılık oto hırsızlığı ve evden hırsızlık suçlarından çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi.


İşledikleri suçlarda güvenlik kameralarına yakalanan zanlıların önce müşteri gibi geldikleri bankamatiklerin para çıkışlarına kendi icat ettikleri aparatı yerleştirdikleri tespit edildi. Daha sonra kenarda beklemeye başlayan zanlıların para çekmeye gelen müşterinin parasının sıkışmasını sağladıkları görüldü. Mağdurların yanına sanki yardım ediyormuş gibi yaklaşan zanlıların daha sonra onu bankanın içine yönlendirdikleri bu sırada hazırladıkları aparatı söküp arkasına yapışan paralarla birlikte kaçtıkları tespit edildi.


Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Olgun Ç. ile Bülent Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.