Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri ile belediyelerin zabıta ekipleri, cadde, bulvar, meydan ve camilerin çevresinde dilenerek para toplayan kişilere yönelik operasyon yürüttü. Bir aylık çalışmada 28'i çocuk olmak üzere toplam 157 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 154'er lira para cezası kesildi.

Dilenciliği önlemeye yönelik çalışmalarda yararlanılan mobese kameralarına ise bir kadın dilencinin topladığı paraları toprak çukura saklama anları yansıdı. Adana Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nce kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin (KGYS) kameraları merkez Yüreğir İlçesi'nin Karataş Bulvarı'nda kucağında çocuğuyla duygu sömürüsü yapan kadın dilenciyi takibe aldı.

Kırmızı ışıkta duran sürücülerden dilenen kadın, topladığı paraları refüjdeki çimenlik alanda yön levhasının yanında açtığı çukura gizlerken görüntülendi. Elde ettiği hasılatı üzerinde bulundurmaktan çekinen kadın dilenci, bir süre sonra yanına gelen ve eşi olduğu saptanan kişiye çukurda sakladığı paraları verdi. Paraları cebine koyan kişi, yakındaki parka gidip, burada bekledi. Durumu anlayan mobese görevlileri, asayiş ekiplerini yönlendirerek dilenci karı-koca ile duygu sömürüsüne alet ettikleri oğullarını gözaltına aldı. Dilenci kadın ve eşinin üzerinde 150 lira para ele geçirildi. Çifte Kabahatler Kanunu'na göre 154'er lira para cezası uygulandı.