Olay 3 gün önce meydana geldi. İddiaya göre Dereköy Mevkii'nde akaryakıt istasyonu sahibi İ.Ç., çantasına 61 bin 100 TL koyduktan sonra bankaya yatırmak üzere yola çıktı. Zeytinlik Mahallesi'ne geldiğinde otomobilini yolun sağına park eden İ.Ç. arkadaşını beklerken, Uğur Alkan gelip aracın sağ ön koltuğunda bulunan çantayı kapıyı açarak alıp kaçtı. Araçtan inip Alkan'ı yakalamak isteyen İ.Ç., yetişemeyince ruhsatlı tabancasıyla havaya bir el ateş etti. Alkan kaçarken çanta açıldı ve paranın büyük kısmı yere saçıldı. Uğur Alkan, ardından park halinde kendisini bekleyen otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Şikayet üzerine polis, kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için araştırma başlattı.

Uğur Alkan, dün akşam saatlerinde içinde 5 bin 250 TL bulunan çantayla birlikte polise giderek teslim oldu. Polise verdiği ifadesinde, "M.S. benim arkadaşım olur ve akaryakıt istasyonu sahibini tanır. Bana olay günü İ.Ç.'nin çanta içine koyduğu yüklü miktardaki parayı bankaya yatırmaya gideceğini, çantayı elinden alacağımızı söyledi. Ben de kabul edip, olay günü bir otomobil buldum. Aracı M.S. kullanıyordu. Otomobilin biraz ilerisinde park ettik. Ben araçtan inerek çantayı alıp kaçmaya başladım. Arkamızdan ateş etti. Bu arada çanta açıldı ve paranın büyük bölümü yola döküldü. Daha sonra otomobile binerek kaçtık. Ben paradan 150 TL harcadım. Sonra pişman olup teslim oldum. M.S.'nin yerini bilmiyorum" dedi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Uğur Alkan, çıkarıldığı mahkemecetutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karışan M.S.'nin yakalanması için başlatılan çalışmanın ise devam ettiği bildirildi.

Öte yandan ruhsatlı tabancayla havaya ateş eden sahibi İ.Ç. de alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



HÇ(MS/SS)