Pamukoğlu, Eskişehir'de yeni yerine taşınan HEPAR İl ve İlçe teşkilatı binasının açılışını yaptı ve partiye katılanlara rozetlerini taktı. Pamukoğlu, HEPAR'ın 60 il ve 500 ilçede teşkilatı bulunduğunu, son 4 ayda da kendilerine olan ilginin daha fazla arttığını söyledi.

HER ŞEY ZIVANADAN, ÇIĞRINDAN ÇIKTI

Terör örgütünün gündüz gözüyle karakollara saldırdığını belirten Osman Pamukoğlu, her şeyin çığırından çıktığını öne sürdü. Pamukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçeride terör aldı başını gidiyor. 30 yıldır terör var. Bu hep belli bir süre ve sınırlara, zamanlara bağlı cereyan ederdi. Normalde Eylül ortalarında falan bu işlerin kesilmesi lazımdı. Örgütte çok aktif ve sansasyon yaratacak eylemler getiremezdi. Şimdi bakın Kasım ayına geldik hala örgüt Lice'nin bir karakoluna gündüz gözüyle saldırabiliyor. Gündüz gözüyle devleti temsil eden unsurlara saldırabiliyor. Yani her şey zıvanadan çıktı. Çığırından çıktı."

"OT, SAMAN ALIYORUZ, TÜRKİYE BU HALE GELDİ"

AK Parti'nin iktidara gelme sebebinin mecliste bulunan siyasi partiler olduğunu savunan Orhan Pamukoğlu, Türkiye'de sıcak paranın kullanımından dolayı bir rahatlk olduğunu ancak üretim, olmadığını söyledi. Pamukoğlu şöyle dedi:

"Yabancı ve dışarıya bağlı paranın sıcak para denilen paranın Türkiye'ye gelişi ve kullanımından doğan bir rahatlık gördük ama Türkiye genelinde şu anda 'üretim' diye bir şey yok. Ot, saman alıyoruz. Türkiye üretmiyor, üretim diye bir şey yok. İhracat yaptığımızı malların yüzde 74'ü ithal mal yani geliyor işliyoruz gönderiyoruz. Kamu serveti diye bir şey kalmadı. Ne liman kaldı, ne madenler kaldı hepsi satıldı savruldu. Sonuç olarak herkes bu yolun yol olmadığını gördü. Bu mevcut düzen partileriyle bir yere gidilemeyeceği görüldü. Bölücülük had safhaya, PKK'nın siyasi amaçları neredeyse gerçekleşme aşamasına geldi."

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu bir basın mensubunun cezaevlerindeki ölüm oruçları ile ilgili soru yöneltmesi üzerine, bunların bir dayatma olduğunu söyledi. Pamukoğlu, şöyle dedi:

"Ölüm orucu bir dayatma. Dağdaki nasıl silahla dayatıyorsa, ölüm orucuna da zorlama, baskıyla bu kişilere yaptırılıyor. Nedir bu? Ölüm orucunu niye cezaevindekiler tutuyor? Bunların milletvekilleri var tutsa ya, İmralı'daki var tutsa ya. Bunlar genel bir planın parçası. Duygu istismarından başka bir şey değil. Hiç kimsenin durup dururken kendini ölüme terk etmesi, ölüm yoluna girmesi akıl ve mantıkla olacak bir şey değil. Siyasi amaçla yapılıyor. Bu yapılanların da kendi rızasıyla kendi isteği ile bu işe girdiklerini sanmıyorum hepsi talimat hepsi emir. Hepsi şantaj. Dağdaki silahlı neyse, yarattığı etki, ne yaratmak istiyorsa onu yapan da aynısını yapıyor. Neden? İmralı'daki eşkıya başı ev hapsine çıkacak. Bunun imkanını hazırlayan, bunları bu hale getire,n böyle şımartan aciz içersindeki hükümet. Hükümet ulusal ve milli değil ki Amerikan güdümünde. Ortadoğu'da ona hizmet eden bir parti var şu anda Türkiye'nin başında. Bir dedikleri bir dediklerini tutuyor mu?"



EK(EK/İD)