Pamukkale'de yapılacak 11'inci Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası öncesinde Denizli Belediyesi basın toplantısı düzenledi. Encümen Salonu'ndaki toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Balkan Atletizm Birlik Başkanı Dobromir Karamarinov ve Denizli İl Gençlik Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu katıldı. Toplantıda, Pamukkale'de yapılacak olan 11'inci Avrupa Dağ Koşusu'nda, genç bayan dalında 4 kilometre, genç erkek dalında 8 kilometre, büyük bayan dalında 8 kilometre, büyük erkek dalında ise 12 kilometrelik etapların geçileceği bildirildi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için heyecanlı olduklarını belirterek, "Denizli'de bütün kurumlar işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu organizasyonda da Türkiye Atletizm Federasyonu'yla işbirliği içinde hareket ettik. Denizli'de spora büyük önem veriyoruz. Özellikle uluslararası organizasyonların Denizli'de olması için yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah yarın yapılacak bu önemli şampiyonadan da alnımızın akıyla çıkarız" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise, atletizm olarak önemli atılımların yaşandığını belirterek, "Atletlerimiz birçok şampiyonadan madalyalarla dönüyor. Bunlar bizi mutlu ediyor ve daha çok çalışmamız için teşvik ediyor. Denizli'nin bu organizasyonu çok istediğini biliyoruz. bu nedenle de koşuyu Denizli'de yapıyoruz. Buradaki her şey şampiyona için gayet uygun. Buradaki kültür mirası Pamukkale'yi sportif bir şampiyonayla birleştirerek güzel bir organizasyona imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.



RÇ(AÖ/AAA)