Çin Halk Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye turist getiren Aristo Tur firmasının davetlisi olarak Denizli'ye gelen 25 Çinli tur operatörü, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i ziyaret etti. Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Aristo Tur Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kocakanat ve Çin'den gelen turizm acente temsilcileri katıldı. Çinlileri makamında kabul eden Vali Demir, kentle ilgili bilgiler verdi. Karahayıt bölgesinin termal yönden zengin olduğunu ve son dönemde bölgeye önemli yatırımlar yapıldığını belirten Demir, "Denizli, ülkemizde termal kaynaklara sahip bir şehir. Pamukkale dünyada tek olan bir değer. Ayrıca Denizli bunların yanında bir sanayi şehri ve Denizli'ye ivme sağlayarak kalkınmışlıkta ve ihracatta daha da üst sıralarda yer almamızı sağlayan sektör tekstil. Dünyaya ihraç edilen havlu ve bornozun büyük bir kısmı Denizli'den ihraç ediliyor" diye konuştu. Demir, ziyarette Çinli tur operatörleriyle Denizli’ye gelen Çinli turist sayısının artırılmasını da istedi.

Abdülkadir Demir, ziyaret sonrası Çinli tur operatörlerinden önemli müjdeler aldıklarını belirtti. Demir, "Aristo firmasının temsilcileri ile Berlin Turizm Fuarı’nda tanışmıştık. Çin’den Denizli’ye yoğun bir talep var. Ancak turistler günü birlik kalıp dönüyor. Biz bu sayıyı nasıl arttırabiliriz, bunun planlarını yaptık. Bu sorunumuzu dile getirdik. Aristo Tur sayesinde ve bizim de davetimizle Çin’den 25 tur operatörü geldi. Ziyaretçilerimizi çok güzel ağırladık. Pamukkale, Laodikya ve Karahayıt’ı gördüler ve hayran kaldılar. Daha önce ilimize Çin’den yılda 25 bin turist geliyor. Yeni görüşmelerin sonunda bu rakamın 100 bine çıkacağını bize söylediler" dedi.

Vali Demir, bundan böyle Çin’den gelen turistlerin yapılan görüşmelerden sonra Denizli’de üç gün konaklayacağını belirtti. Demir, "Pamukkale ve Karahayıt’ta turistlerin günü birlik konaklaması kent turizminin en önemli sorunu. Çinli operatörlerle bunu da görüştük. Bunu Çin’le ilgili bu davetle başardık. Şimdilik üç günlük ama bu sayı önümüzdeki zamanlarda daha da artacak. Bu yıl turizm fuarlarına katılmamızın ve orada yaptığımız ikili görüşmelerin meyvelerini almaya başladık. Görüşmelerimiz sürecek. Daha bir çok operatörü Denizli’ye davet ederek bu güzellikleri görmelerini sağlayarak, konaklama sayısını arttıracağız" diye konuştu.

Abdülkadir Demir, Karahayıt’taki termal kaplıca projesiyle Çinliler’in çok ilgilendiğini söyledi. Demir, "Bizi Çinli yatırımcılarla görüştürecekler. Bizde ya onlarla ortak ya da tamamen onların yapabileceği bir proje olur mu onu konuşacağız. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili Denizli’ye gelecekler. Oturup yatırımcılarla konuşacağız" dedi.

Aristo Tur, 15 yıldan beri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 65’ini getiriyor. Pekin, Şanghay, Guangzhou, Foshan ve Urumçi şehirlerinde kendi ofisleri olan firma, bunlara bağlı olarak da 45 kadar yerel Çinli seyahat acentesinden oluşan bir satış ağı ile tüketiciye ulaşıyor.