Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Yeşilvadi Köyü'nde doğan, çocukluğunda ailesi ile birlikte pamuk tarlalarında çalışan Bekir Kara'nın talihi, Belek'te golf sahalarının açılmasıyla değişti. Belek'teki National Golf Club'te, 'caddy' (top toplayıcı çocuklara verilen ad) olarak işe başlayan Bekir Kara, 'Jet sosyetenin sporu' olarak bilinen golfü kısa sürede öğrendi. İyi bir golf oyuncusu olan Bekir Kara, daha sonra golf öğrenmeye meraklı zengin turistlere eğitmenlik yapmaya başladı. Golf sporcuları da yetiştirmeye başlayan Bekir Kara, Serik ve çevresindeki köylerde kendisi gibi pamuk tarlalarında çalışan çocuklarla, Antalya'daki Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Yetiştirme Yurdu'nda kalan yetenekli çocukları toplayarak, onlara golf öğretti. Bekir Kara bu yoğun çalışmalarının sonucu Türkiye Golf Milli Takımı'na çok sayıda sporcu kazandırdı. Yetiştirdiği sporcular Türkiye Golf Federasyonu'nun düzenlediği çeşitli turnuvalarda önemli başarılar elde etti.

Bir yandan köylerde yaşayan ya da Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukları eğiten Bekir Kara, diğer yandan da kendi eğitimini sürdürdü. Bekir Kara, çalıştığı National Golf Club ile Mineks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna'nın desteği ve yönlendirmesiyle İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nin Uluslararası Golf, İktisat ve Profesyonellik Bölümü'ne kaydoldu.

İKİNCİ HEDEFİ

Bekir Kara, 4 yıllık zorlu bir eğitim süreci geçirdiğini belirterek, "Çünkü tüm dersler ve sınavlar İngilizceydi. Yılda her dersten ortalama 3 bin kelimelik İngilizce olarak yazılmış tez hazırlamam gerekiyordu" dedi.Eğitimi süresince golf teknikleri, spor psikolojisi, beslenme, fizyoloji, golf, fitness, business, ekipman teknolojileri gibi sporu ilgilendiren birçok alanda ders aldığını belirten Bekir Kara, şunları söyledi:

"Türkiye'den Birmingham Üniversitesi'ne gidip, bu bölümden mezun olan ilk kişiyim. Sonuçtan çok mutluyum, çünkü bu benim 17 yıl önce koymuş olduğum ilk hedefimdi. İkinci hedefim ise; olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edebilecek sporcular yetiştirmek. Bunun için de 6 yıl önce bölgeden ve Antalya'daki Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan seçtiğimiz çocukları Golf Milli Takımı seviyesine çıkarttım. İnşallah mümkün olan en kısa sürede bu hedefime de ulaşacağım. Elbette bu başarıları yakalamak kolay olmadı. Eğitimim süresince bana Mineks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna ile National Golf Kulübü destek oldu. Sonsuz teşekkürlerimi sunarım."



NK(SU/İD)