Okan Merzeci Bulvarı ve Barbaros Bulvarı'nın kesiştiği arsada yaklaşık 20 metre uzunluğundaki GSM baz istasyonun montajına başlandığını haber alan yaklaşık 50 mahalle sakini, inşaat alanını bastı. GSM şirketinin çalışanları, öfkeli vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca montajı bırakıp, bölgeden uzaklaştı. Mahalle sakinleri, açılan çukurları kazma ve küreklerle tekrar doldurdu.

Evlerinin yakınında baz istasyonu istemediklerini, kurulum öncesi kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini ve onaylarının alınmadığını belirten vatandaşlar, "Evimizin yakınında baz istasyonu istemiyoruz. Çocuklarımızın ve kendimizi baz istasyonunun yayacağı radyasyondan korumak bizim de hakkımız. Apar topar gelip bir anda kurulumu yapıyorlar. Bu istasyonu burada istemiyoruz. Konuyu da yargıya taşıyacağız. Baz istasyonu buradan taşınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, şikayetlerinde delil olması için kameralı cep telefonuyla baz istasyonu ve inşaat alanının görüntülerini çekti. Bu sırada olay yerine gelen Mahalle Muhtarı Ahmet Çetin, öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. GSM şirket çalışanlarının ihbarıyla olay yerine gelen polisler, vatandaşların resmi yollardan şikayetçi olmaları gerektiğini söyleyip, dağılmalarını sağladı. İşçiler, polis gözetiminde baz istasyonunun montajını tamamladı.