Özellikle yarışmalarda görev alacak kayaklı sağlıkçılar, pistte yaralanan sporcunun yanına kayarak anında gidip ilk müdahaleyi yapacak. Ekipler, yaralı kayakçıyı en uygun biçimde sedye ile indirip ambulansda hazır bekleyen 112 ekibine teslim edecek. Kayakçı sağlıkçıların bu yıl içerisinde hizmet vermeye başladığını vurgulayan 112 Acil Servis'ten sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı ve UMKE Bölge Koordinatörü Özgür Çelebi, şöyle dedi:

"UMKE'ler, doğal afetlere müdahale için özel olarak yetiştirilmiş ekipdir. Bunlar Van'da üstün bir hizmet göstererek herkesin takdirini toplamıştır. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndan sonra Palandöken'e olan ilgi de büyük oranda arttı. Kış sporlarının fazlaca yapılması nedeniyle böyle bir ekip kurduk. Sezon başında kayak eğitimi almaya başlayan UMKE'ler pistlere çıktı. Konakla Kayak Merkezi tam olarak faaliyete geçmediği için sadece yarışlarda ekip gönderiyoruz. Ama Palandöken'de yoğunluk olması nedeniyle ekiplerimiz burada gün boyu görev yapıyor."

Kayaklı sağlık ekibine, bu yıl içerisinde kayaklı koşuyu da öğreteceklerini belirten Özgür Çelebi, "Şartlar nedeniyle kara ya da ambulans helikopterlerin gidemediği yerlere ekiplerimiz kayakla ulaşacak. Tamamen profesyonel bir ekip tarafından oluşan sağlıkçılar, şartlar ne olursa olsun hastaya ulaşacak ve müdahale edecek" diye konuştu.



Tİ(KS/İD)