Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Kayakevi'nde 27 Ocak-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen '4'üncü Kademe Başantrenörlük' kursuna Türkiye'nin çeşitli illerinden 11 milli kareteci katıldı. Teorik dersleri tamamlayıp, üst düzey teknik ve taktik derslerine başladıklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Danışma Kurulu üyesi ve kurs eğitmeni Erdoğan Bayram, "Federasyon tarafından düzenlenen kursa Türk karatesinin duayenleri diyebileceğimiz 11 antrenör katılıyor. Erzurum denildiği zaman akla Palandöken ve kar geliyor. Erzurum'da 500'ün üzerinde lisanslı karateci var. Türkiye şampiyonu, Avrupa ikinci ve üçüncüsü çıkaran bir il. Kar ve karete Erzurum'un simgesi haline gelecek. İlk kez kar üzerinde karete yaparak dengemizi korumaya çalıştık" dedi.

2008 yılında Japonya'da dünya şampiyonu olan Okay Arpa'nın Palandöken'de kar üstünde yaptığı gösteri beğeni topladı. 17 yıldır karate yaptığını söyleyen Okay Arpa, "Milil takıma 1995 yılında seçildim. 84 kiloda derecelerim var. Beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Kurs için Erzurum'a geldik. Karda karete yapmak ilk başlarda zor geliyordu. Kayan bir zemin üzerinde karete yapmak çok zor ama bizler üst düzey kareteciler olarak hocalarımızında yardımı ile onunda üstesinden geldik" diye konuştu.

Karatenin dengeye dayalı bir spor olduğunu belirten Karate Federasyonu 7'nci Bölge Temsilcisi ve Erzurum Gençlik Hizmetleri İl Müdürü karate antrenörü Ahmet Çelebi, "Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışına meydan okuduk. Bu sporu karda yaparak kaygan zeminde dengemizi korumaya çalıştık. Zorlandık ama başardık. Gösterimizi kayakçılar ilgiyle izledi" dedi.

Karetecilerin Palandöken'deki gösterisini nefeslerini tutarak izleyenler ise sporculara 'Palandöken'in Kartalları' adını verdi. Kayakseverler, gösteri için, "Muhteşem" ifadesini kullandı.



Tİ(KS/CK)