Türk askerinin terör örgütü PKK ile verdiği kahramanlıklarla dolu mücadeleyi anlatan 'Dağ' filminin çekimleri, 15 Nisan'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin karlı doruklarında başladı. Erzurum'a gelen film ekibi ilk gün deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki rakıma uyum sağlamaya çalıştı. Ortama uyum sağladıktan sonra oyuncular ve ekip, telesiyejle zirvelere çıktı.

ERZURUM DEĞİL, 'ERZULÜM'

Teröristlerin baharla birlikte eylemlerine ağırlık verdiği sahneleri çekmek için oyuncular boyu bir metreyi aşan kar ve zaman zaman esen şiddetli rüzgar nedeni ile zor anlar yaşadı. Özellikle saatlerce karın içinde kalan ayaklarının donmaması için sürekli hareket halinde olan sanatçılardan Ufuk Bayraktar şunları anlattı:

"Ekip olarak Erzurum'u ve halkını çok sevdik. Ama şehrin adını 'Erzulüm' olarak değiştirdik. Ben hayatımda bu kadar üşümemiştim. Soğuktan dişlerimiz birbirine vuruyor. Zaman zaman ayaklarım dondu. İlk geldiğimiz gün yüksek irtifa nedeniyle nefes alamıyorduk. Tüm zorluklara rağmen filmi tamamladık. Çok güzel bir film oldu."

YÖNETMEN, FİLM İÇİN UMUTLU KONUŞTU

Fırat Doğruloğlu, Ufuk Bayraktar, Çağlar Ertuğrul, Cengiz Çoşkun ve Mesut Aksu'nun rol aldığı 'Dağ' filminin yönetmeni Alper Çağlar şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mekan tam istediğimiz şekildeydi. Baharda eylemlerini artıran teröristler ve onlara aman vermeyen kahraman Türk askeri. Palandöken ve Konaklı kayak merkezinde kar, çamur, taş, yağmur ne aradıysak vardı ama Erzurum'un kaprisli havası işimizi bayağı zorlaştırdı. Bazen yıldırım tehlikesi nedeniyle telesiyejler çalışmadı. Bazen kar yağıyordu, bazen yağmur. Bir yakıcı güneş çıkıyordu peşine ayaz vuruyordu. Film yaklaşık 90 dakika. Türkiye'de asker filmine büyük önem verildiği için bu filmin büyük rağbet göreceğine inanıyorum."



Tİ(KS/COŞ)