Yalova'da 81 ilin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanları ile birlikte toplantı yapmak üzere gelen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, işyerlerinde ziyaret ettiği esnafa karanfil verdi. Esnaf gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Palandöken, 2012 yılının çok sıkıntılı geçtiğini belirtirken, "Cadde esnafı bitiyor. AVM yasalarının acilen çıkması lazım. Orta sınıf ortadan kalkıyor ki bu son derece tehlikeli. Yalova nüfus ve konum itibarı ile milli gelirden çok daha fazla istifade eden bir kentimiz. Dolayısıyla Doğu ile mukayese ettiğiniz zaman biraz daha işler iyi ama genel şikâyet haksız rekabet. Haksız rekabetin yanı sıra esnafımızın sosyal güvenlik primlerini ödeme sıkıntısı da var. Bugün Yalova’da esnafı dolaşıp sıkıntılarını dinliyoruz. Bu sıkıntıları Ankara’ya taşıyacağız" dedi.

"PLASTİK KARTIN ESİRİ OLMUŞLAR"

Halkın altını bile kartla aldığını anlatan Başkan Palandöken, herkesin 'plastik kart esiri' hale geldiğini belirtirken, "İnsanlar altını bile kartla bozduruyor ve zararına nakite dönüştürüyor. Ülkede nakit akışı sağlanamıyor. Vatandaşın aldığı maaş, kartlara gidiyor. Bu durum esnafı ciddi sıkıntıya sokuyor. Burada esnaf zirvesinde sıkıntıları konuşacağız. 2012 yılı esnaf ve ülkemiz için iyi bir yol olmadı. Etrafımızdaki ülkelerde ateş çemberi, içeride de terör belası var. Avrupa’ya göre iyi olsak da yine de önemli bir sıkıntı var" dedi.

Genel Başkan Palandöken’in katılacağı Yalova’nın Termal İlçesi’nde 'Esnaf Zirvesi’, 18-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.



SG(FK/İD)