24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun Beyoğlu'nda bir evde havalandırma boşluğundan düşerek ölmesine ilişkin haklarında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istenilen Mahmut Emre Paksoy ile kardeşi Can Paksoy'un yargılandığı davada şok bir gelişme yaşandı. Sinem’in annesi Ferah Kural’ın avukatının İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan aldığı üç kişilik bilirkişi raporunda, genç kızın kafasının arka kısmında 6x8 santimlik morluk tespit edildiği, bu ekimozun da düşmeye bağlı kaynaklanmadığı, daha önce sert bir cisimle başın arka kısmına vurularak oluşabileceği uzman görüşü olarak verildi. Bunun üzerine mahkeme, dava dosyasını Adli Tıp Kurumu’na göndererek tarafların genç kızın ölümüne dair aldıkları uzman raporlarının değerlendirerek ölüm sebebinin tespitinin yapılmasına karar verdi.


"KAFASINA DÜŞMEDEN ÖNCE SERT BİR CİSİMLE VURULMUŞ OLABİLİR"


İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Mahmut Emre Paksoy, kardeşi Can Paksoy ile Sinem'in annesi Ferah Kural ile babası Ergun Erköseoğlu katıldı. Duruşmada Sinem'in annesi Ferah Kural’ın avukatı Ayfer Bayer İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’na başvurarak 3 kişilik bilirkişi heyetine Sinem’in ölümüyle ilgili dava dosyasını inceleterek bir bilirkişi raporu aldıklarını söyledi. Raporda, Sinem’in kafasının arka kısmında saçlı deri altında 6x8 santimlik morluk oluştuğunu belirten avukat Bayer sözlerine şöyle devam etti:

“Raporda kafanın arkasında enseye doğru olan bölgede 6x8 santimlik ekimozun yerdeki yüzükoyun yatış pozisyonuyla uyumlu olmadığı yer alıyor. Kişinin atlaması ve düşmesi durumunda genellikle yüzükoyun düştüğü, başın arkasında enseye doğru olan bölümün de herhangi bir yere çarpma olasılığının bulunmadığı belirtiliyor."

Morluğun, kişinin yüksekten düşmesi ve düşürülmesinden önce kafasının arkasında enseye doğru olan bölümüne doğrudan sert ve künt bir cismin vurulmasıyla da oluşabileceğinin belirtildiği raporda, ayrıca bu morluğun kişinin yüksekten düşmesinden veya düşürülmesinden önce düşme, düşürülme, çarpma veya çarpıtılma gibi sert ve künt bir cisim ya da zeminle temas mekanizması ile meydana gelebileceği belirtildi.


DOSYA ADLİ TIP’A


Baba Ergun Erköseoğlu’nun avukatı Rezzan Epözdemir de dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini talep etti. Paksoy kardeşlerin avukatı Köksal Bayraktar ise dosyada bulunan Adli Tıp Kurumu raporlarının yeterli olduğunu , kendilerinin de aldığı bilirkişi raporunda Sinem’in ölümünün yüksekten düşmeye bağlı olduğunun belirtildiğini ifade etti. Cumhuriyet Savcısı ise dosya içine konulan raporların birbirine karşıt görüşler içerdiğini belirterek dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi yönünde görüş belirtti. Mahkeme heyeti, dosyayı Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesine gönderilmesine karar vererek tarafların temin ettiği karşıt görüşleri yansıtan bilirkişi raporlarının değerlendirilerek Sinem Erköseoğlu'nun ölüm sebebinin tespitine karar verdi. Duruşma ertelendi.


(BB)