Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Girente, ÖMSS'de başarılı olmak isteyen engellilere yönelik kursta genel kültürün yanı sıra Türkçe, matematik ve coğrafya dersleri vereceklerini belirtti.

Girente, kursa katılmak isteyenlerin 24 Şubat'a kadar kayıt yaptırması gerektiğini belirtti. Girente "Türkiye'de ilk kez bir halk eğitim merkezi, ÖMSS için hazırlık kursu açıyor. Amacımız, engelli arkadaşlarımızı sınava hazırlamak. Başvuru sayısına göre derslik hazırlayacağız. Ne kadar başvuru olursa o kadar derslik açmayı planlıyoruz" dedi.

Girente hazırlık kursunun 27 Nisan'a kadar süreceğini kaydedip, şunları söyledi:

"Özür durumuna göre sınıflar açacağız. Bu nedenle her türlü başvuruyu bekliyoruz. Örneğin, görme engelliler için ayrı, bedensel engelliler için ayrı sınıflar açacağız. Bu yüzden sınava girecek nitelikte olan ve kurs almak isteyen tüm engelliler bize başvurabilirler. Kurslarımız tamamen ücretsizdir. Daha önce de yine Türkiye'de ilk kez, 'Okul öncesi öğretmenlik' konusunda kurs açmıştık. Geçen yıl açtığımız bu kursa çevre il ve ilçelerden de katılım olmuştu. Bu kursa da yine çevre il ve ilçelerden de katılım bekliyoruz."