Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Öznur Uluişden, 4 Eylül 2010 tarihinde Çankaya Mahallesi'ndeki evlerinden Porsuk Spor Salonu'ndaki hentbol antrenmanına gitmek için ayrıldı, 10 gün sonra Kent Ormanı'nda cesedi toprağa gömülü olarak bulundu. Öznur'un cinayet şüphelisi olarak yakalanan Ali Haydan Körmeçli polisteki ifadesinde şöyle dedi:

"Öznur ile ilişkiye girmek istedim, ancak erken boşalmam nedeniyle amacıma ulaşamadım. Öznur beni babasına ve amcasına söyleyeceğini belirtince, onu ellerimle boğdum. Cesedin çabuk çürümesi için de üzerindeki giysilerini çıkartıp toprağa gömdüm."

CEZAEVİNDE KENDİNİ ASTI, SON ANDA KURTARILDI

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Körmeçli, konulduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde tuvaletindeki su borusuna kendini astı, ancak infaz koruma memurları tarafından son anda kurtarıldı. Ali Haydar Körmeçli can güvenliği nedeniyle Ankara 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE GETİRİLEMEDİ

Tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli ile olayı gizlediği öne sürülen tramvay özel güvenlik görevlisi tutuksuz sanık 36 yaşındaki Adnan Avcu'nun yargılanmalarına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli ile tutuksuz sanık Adnan Avcu katılmadı. Ali Haydar Körmeçli'nin, duruşma için Ankara'dan Eskişehir'e olumsuz hava koşulları nedeniyle getirilemediği belirtildi.

ADLİ TIP RAPORU GELMEDİ

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmediğini bildirdi. Heyet, Körmeçli'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mart 2012 tarihine erteledi.

KADINLARDAN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 30 kadar kadın, duruşma sonrasında adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli'nin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Bilgi Tayaç şunları kaydetti:

"Tüm 9 duruşmadır buradayız. Adalet talebimizi haykırmak için burada olmaya devam edeceğiz. Ta ki kadın katillerinden hesap sorulana kadar. 8 duruşmadır Adli Tıp'tan gelecek rapor bekleniyor. Adli Tıp Kurumu'nun rapor sonuçlarını bu kadar sürüncemede bırakması, kadın katillerinin elini kolaylaştırıcı niteliktedir. Benzer davalardaki örneklerde adli tıp raporları katledilen kadınların aleyhine sonuçlanmıştır. Bu davada buna izin vermeyeceğiz."

KA(EK/COŞ)